Logomain

Városi nomádok az IKEA célkeresztjében

By HG.HU 2014. március 15. 10:07

szerk at hg dot hu

Ikea_ps_1.gallery

IKEA PS 2014 pad

Kép © IKEA

Ikea_ps_5.gallery

IKEA PS 2014 egyensúlyozó pad

Kép © IKEA

Ikea_ps_2.gallery

IKEA PS 2014 párna

Kép © IKEA

Ikea_ps_3.gallery

IKEA PS 2014 asztal

Kép © IKEA

Ikea_ps_4.gallery

IKEA PS 2014 pad

Kép © IKEA

Az IKEA új, „On the move” (Mozgásban) névre keresztelt IKEA PS 2014 designkollekciója a városi élet kihívásaira válaszoló sokoldalúságot és rugalmasságot helyezi a középpontba, 2014 áprilisától lesz kapható az IKEA áruházakban.

Manapság többen élnek városokban, mint vidéken, ráadásul gyakrabban költöznek, és többnyire kisebb otthonokban laknak. Az IKEA PS 2014 – az IKEA legfrissebb, designról alkotott hitvallása – a városban élő, fiatal generáció álmainak és igényeinek figyelembevételével készült.

IKEA PS 2014 - Mozgásban

A cég fiatal tervezőket kért fel a világ minden tájáról, hogy szűkebb környezetükkel összefüggő tapasztalataikkal és ötleteikkel járuljanak hozzá az IKEA PS 2014 kollekcióhoz, szoros együttműködésben az IKEA designcsapatával. A végeredmény 51 különféle termék lett – a beépített lámpát tartalmazó éjjeliszekrénytől kezdve a Kelet-Európa inspirálta mintás szőnyegen és a sarokszekrényen át a nyitott gardróbszekrényig, amelynek megjelenését egyedi ízlés és hangulat szerint lehet alakítani. A kollekció sokkal inkább a tervezőcsapat közös „gyermeke”, semmint egyedi alkotások gyűjteménye. A workshopok alkalmával a tervezők közösen határozták meg a témát és a kollekcióban helyet kapó termékeket.

„Remélem, hogy az IKEA PS 2014 kollekció idei termékei megoldást kínálnak a gyakran költöző fiatal(os) városlakók többségének igényeire. Szükségleteiket és álmaikat szem előtt tartva terveztük meg ezeket a játékos, szép és sokoldalú termékeket” – fejtette ki David Wahl, az IKEA of Sweden tervezője. Az IKEA PS kollekciók – 1994 óta a mostani a nyolcadik a sorban – a legújabb, dizájnnal és életmóddal összefüggő mozgalmakra és trendekre reagálnak. 

Egy 2014. januári felmérés* azt az eredményt hozta, hogy háromból két embernek tetszenek a designtermékek, de örülnének, ha az áruk megfizethetőbb lenne. Továbbá az is kiderült, hogy három emberből kettőnek otthona minden rendelkezésre álló centiméterét ki kell használnia, míg 50%-uknak olyan bútorra van szüksége, amely egynél több funkciót is betölt. Ugyanennyien találják rendkívül fontosnak egy termék funkcióját és kinézetét.

Az IKEA PS 2014

-Az IKEA PS 1994-ben indult útjára, és mindig is az IKEA legfrissebb, formatervezéssel kapcsolatos hitvallását jelentette. A kollekció az emberek többsége számára kézzelfogható közelségbe hozza a korszerű designt, az IKEA tervezői és több szabadúszó tervező összefogása eredményeképp született, elérhető árú termékeken keresztül. Mint minden IKEA-termék, a kollekció darabjai is a forma, a funkció, a minőség és a fenntarthatóság csodás kombinációi, megfizethető áron.
-51 designtermék
-15 tervező Svédországból, Japánból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Hollandiából, Franciaországból, Lengyelországból és Svájcból
-Anyagok a bambusztól az acélig
-Minden lámpában beépített LED található, így a hagyományos izzókhoz képest 85% energiamegtakarítás érhető el.

*2014 januárjában a YouGov az IKEA nevében felmérést végzett 18 és 60 év közötti, városban élő, svéd, brit, francia, amerikai, lengyel, japán, kínai és katari résztvevők körében. Országonként 1000 fő bevonásával készült a felmérés (Katart kivéve, ahol csak 500 embert kérdeztek meg).

 

design, lakberendezés, IKEA, bútor, skandináv design, ikea ps 2014 új designkollekció, városi fiatalok Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317