Logomain

Matrjoshka figurák újratöltve

By Séllei Lilla 2014. március 10. 12:55

szerk at hg dot hu

Matrjoshka_2.gallery

Pásztor Teodóra - Matrjoshka

Matrjoshka_4.gallery

Pásztor Teodóra - Matrjoshka

Matrjoshka_98.gallery

Pásztor Teodóra - Matrjoshka

Matrjoshka_9.gallery

Pásztor Teodóra - Matrjoshka

Matrjoshka_7.gallery

Pásztor Teodóra - Matrjoshka

Matrjoshka_1.gallery

Pásztor Teodóra - Matrjoshka

Egy hazai designer matrjoskákat, azaz hagyományos orosz fajátékokat gondolja újra, és öltözteti őket új ruhába.

Pásztor Teodóra nem lehet ismeretlen a HG.HU olvasók előtt, hiszen Ruhanapló nevet viselő projektjével, majd a napló ihlette diplomamunkájával is foglalkoztunk itt az oldalon, most mégis egy teljesen másmilyen téma kapcsán kerestük meg. Teo a Matrjoshka sorozatban a hagyományos orosz fajátékokat gondolja újra, és öltözteti őket új ruhába.

"A ruhanapló rajzolása mellett mindig is szerettem festeni, többnyire karaktereket és aranyos figurákat. Izgatott, hogy hogyan tudnék valami kézzel foghatót létrehozni, amit nem csak kiakasztasz a falra..." 

Teo a MOME-n szerzett média design szakos diplomát 2011-ben, és ezután kezdett el a Matrjoshka témával foglalkozni: "A ruhanapló rajzolása mellett mindig is szerettem festeni, többnyire karaktereket és aranyos figurákat. Izgatott, hogy hogyan tudnék valami kézzel foghatót létrehozni, amit nem csak kiakasztasz a falra..." - mesélte az indulással kapcsolatban az alkotó, aki a matrjoska babákat hengeres formájuk miatt kifejezetten izgalmas felületnek tartja: "A Matrjoshka babák formája nem ad teljes 3 dimenziós szabadságot, és kihívást jelent az öszetett formákat így leegyszerűsíteni."

"Minden darab egyedi és kézzel készített. Sajnos jelen pillanatban nincs meg a technikám ahhoz, hogy sorozatgyártásban készüljenek, de a jövőbeli célok közt ez is szerepel."

Teo az első natúr matrjoska figurát a bátyjától kapta, abból született meg az első, Mandrillos sorozat. "Ez után kezdtem el régi tradícionális matrjoskákat gyűjteni. A szüleim és a munkatársaim is megleptek egy-két darabbal, de a padlasról lekerült gyerekkori joska is az újrahasznosításra vár. Van pár különleges darabom amit nem bántanék, de a legtöbbnek szívesen adok új ruhát." A munka persze a legtöbb esetben csiszolással és renoválással indul, el kell tüntetni az apróbb hibákat, repedéseket, majd jöhet a korábban papíron megtervezett karakter felfestése. "Sok megvalósításra váró ötletem van; különböző ábrázolások, akár előlény, akár absztrakt irányba is. Jelen pillanatban két sorozaton dolgozom párhuzamosan. Minden darab egyedi és kézzel készített. Sajnos jelen pillanatban nincs meg a technikám ahhoz, hogy sorozatgyártásban készüljenek, de a jövőbeli célok közt ez is szerepel" - zárta a villáminterjút Teo.

Pásztor Teodóra - Béhance

design, divat, magyar divat, magyar deisgn Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317