Logomain

Megnyitott a magyar stand a londoni divathéten

By HG.HU 2014. február 17. 08:23

szerk at hg dot hu

Péntek este közös standon mutatkozott be Tomcsányi Dóri, a KELE clothing, a THEFOUR és a ZAKO a Design Terminál és a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében.

A London Fashion Week hivatalos programjának része a 2014. február 13-23. között zajló International Fashion Showcase, melynek célja a nagy divatmárkák mellett a feltörekvő divatnemzetek pályakezdő tervezőinek bemutatása. A magyar divattervezők olyan országok legtehetségesebb alkotói mellett jelennek meg, mint Argentína, Ausztria, Svájc, vagy Svédország.

Foto_ifs.gallery

A Voyage through Central Europe három ország közös összefogásával jött létre, a Design Terminál, a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ és nemzetközi szervezőpartnerei, a Czech Fashion Council és a Slovak Fashion Council együttműködésével, hogy segítse a közép-európai régió 14 fiatal tervezőjének nemzetközi divatpiacon való megjelenését. A tervezők kiválasztásában az is fontos szerepet játszott, hogy rendelkezzenek megfelelő gyártókapacitással, mellyel egy esetleges megrendelést is teljesíteni tudnak.

„Egy ilyen nagyszabású rendezvényen való megjelenés kiváló lehetőség a szakmai kapcsolatépítésre, illetve megismerkedhetünk olyan befektetőkkel is, akikhez más körülmények között nem lenne lehetőségünk eljutni.” – mondta Kormos Anna Zsófia tervező, a THEFOUR egyik tagja.

A magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál szervezésében külföldön eddig Brüsszelben, Bukarestben és Pekingben mutatkoztak be fiatal magyar tervezők.

Szervezőpartnerek: Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ, Czech Centre London, Czech Fashion Council, Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ, Embassy of the Czech Republic, Embassy of the Slovak Republic in London, Slovak Fashion Council

Támogatók: Nemzetközi Visegrádi Alap, Szlovák Kulturális Minisztérium, LASVIT, TECHO, Slovak Design Center, Czech British Chamber of Commerce, Embassy of the Czech Republic in London

Az installáció alkotói: Bonta Gáspár a kiállítás kurátora; Karcis Gábor videomapping; Kiss Miklós grafikai arculat, Ráday Dávid és Ráday Péter: fotó és videó, Hegedűs Ágnes az installáció projektmenedzsere

divat, divathét, London Fashion Week, magyar divat, magyar tervező, londoni divathét, magyar divattervező Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317