Logomain

Anh Tuan kiállítás az amszterdami Táskamúzeumban

By Séllei Lilla 2014. január 23. 09:25

szerk at hg dot hu

Anh-tuan_taskamuzeum.gallery

Anh Tuan - Museum of Bags and Purses

Anh-tuan_taskamuzeum_1.gallery

Anh Tuan - Museum of Bags and Purses

Anh-tuan_taskamuzeum_2.gallery

Anh Tuan - Museum of Bags and Purses

Anh-tuan_taskamuzeum_3.gallery

Anh Tuan - Museum of Bags and Purses

Anh-tuan_taskamuzeum_4.gallery

Anh Tuan - Museum of Bags and Purses

Anh-tuan_taskamuzeum_5.gallery

Anh Tuan - Museum of Bags and Purses

A vietnámi származású magyar tervező, Anh Tuan önálló kiállítással mutatkozott be az amszterdami Táskamúzeumban.

Emlékeztek még, hogy a 2013-as év divat válogatásának első helyén Tóth-Kern Enikő állt, akinek cipőit kiállították az olaszországi Internatonal Footwear Museum-ban? A 2013-as év vége még egy hazai tervező múzeumi sikerét tartogatta nekünk, hiszen a táskatervező Anh Tuannak lehetősége nyílt az amszterdami Museum of Bags and Purses-ben kiállítani.

„Nagy megtiszteltetés és óriási lehetőség, hogy egy ilyen fantasztikus intézményben mutathatom be a táskakollekcióimat. Amszterdam az egyik kedvenc európai fővárosom, így külön öröm, hogy ismét van okom oda ellátogatni."

A múzeumot Hendrikje Ivo alapította, akinek 35 év alatt felhalmozott magángyűjteményéből született meg a világon legnagyobbnak számító táskamúzeum. A mindösszesen tizenhét éves múzeumban már 4000 táska, kézitáska, pénztárca és bőrönd fordult meg. A korukat tekintve is széles a skála, hiszen a 16. századtól kezdve a mai modern táskákig sok kor képviseltette már magát a múzeumban.

Anh Tuan két hónapos egyéni kiállításán ikonikus darabjaival és a legújabb fazonokkal is találkozhatnak az érdeklődők. „Nagy megtiszteltetés és óriási lehetőség, hogy egy ilyen fantasztikus intézményben mutathatom be a táskakollekcióimat. Amszterdam az egyik kedvenc európai fővárosom, így külön öröm, hogy ismét van okom oda ellátogatni" - mesélte a tervező.

Anh Tuan
  • Név:
  • Anh Tuan
Iparág:
Divat
Weboldal
Leírás:
Luu Anh Tuan, vietnami származású divattervező a kortárs magyar divatélet kiemelkedő és aktív szereplője. 2009-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán, bőr szakirányon. 2006-ban indította el saját márkáját az Anh Tuan-t, amely számára szinte azonnali sikert hozott. 2007-ben a Magyar Divat Szövetség, majd 2008-ban a Fashion Awards Hungary által a divatszakma elismeréseként megkapta az “Év Fiatal Divattervezője” címet. Ezt követően elnyerte a London College of Fashion kétszemeszteres tervezői ösztöndíját. A tervezői szemléletén a legváltozatosabb kultúrák érhetőek tetten, az Anh Tuan márka Ázsiából épp úgy merít, mint Közép-Európából, leginkább Magyarországról. Kontrasztokra épülő kollekciói a luxus megtestesítői. A tervező gyakran alkalmaz rég feledésbe merült magyar bőrdíszműves technikákat, amelyeket modern eljárásokkal ötvöz. A bőr, illetve finom textília eme speciális kombinációját fémkiegészítőkkel teszi még különlegesebbé.

divat, múzeum, táska, anh tuan, muzeum Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317