Logomain

Állatkertből a divatvilágba

By Séllei Lilla 2014. január 8. 09:33

szerk at hg dot hu

Zwana_1.gallery

Zwana kapszulakollekció

RISE - Limited collection by Eosine & Zwana

Zwana_3.gallery

Zwana kapszulakollekció

RISE - Limited collection by Eosine & Zwana

Zwana_5.gallery

Zwana kapszulakollekció

RISE - Limited collection by Eosine & Zwana

Zwana_7.gallery

Zwana kapszulakollekció

RISE - Limited collection by Eosine & Zwana

Fekete_feh%c3%a9r.gallery

Zwana ékszerek

Pangolin_kark.gallery

Zwana ékszerek

Pangolin_sz%c5%91rm%c3%a9s02.gallery

Zwana ékszerek

Swirl_black.gallery

Zwana ékszerek

Swirl_nyakek.gallery

Zwana ékszerek

Tulips_%c3%b6v.gallery

Zwana ékszerek

Kalácska Zsanett Zwana név alatt tervez bőrből és textilből készült ékszereket. Legutóbb egy minikollekcióval jeletkezett.

Kalácska Zsanett ékszertervező nem véletlenül lett 2012-ben a Gombolt újra! WAMP különdíjasa, és abban az évben a vásár egyik Hónap tervezője. A Zwana név alatt tervezett textilből és bőrből készült ékszerek sajátos, egy állatka ihlette formavilágát az általa kifejlesztett technika határozza meg.

“A Rise kollekció úgy született, hogy az Eosine egyedi festésű, különleges felületeit ráhúztuk a Zwana ékszerek legkedveltebb formáira.”

Legújabb kapszulakollekciója az ünnepek előtt debütált. Az Eosine tervezőjével, Bozsik Szilvivel készítettek egy minigyűjteményt, ami a Rise nevet viseli. “A Rise kollekció úgy született, hogy az Eosine egyedi festésű, különleges felületeit ráhúztuk a Zwana ékszerek legkedveltebb formáira” - mesélte Zsana. Ami a színeket illeti az ékszerek a fekete, az arany és az ezüst kombinációban készültek, a duó ezzel is az ünnepi hangulatot szerette volna megidézni.

Zsana 2009-ben szerzett diplomát a MOME fémműves szakán, a tervezéshez pedig 2012-ben tér vissza, amikor is jelentkezett a második Gombold újra! pályázatra. A később WAMP különdíjjal jutalmazott kollekcióhoz egy különleges, saját fejlesztésű technikát használt, ami a Pangolin nevet kapta. A magyarul tobzoskát (egy összegömbölyödni képes kis állatot) jelentő Pangolin név a technikára utal: “Ez egy lineáris kapcsolási elv, aminek a lényege, hogy az egyes elemek hozzáadott egyéb anyag vagy alkatrész nélkül képesek kapcsolódni egymásba” - magyarázta az ékszertervező. A történet érdekessége egyébként, hogy az ötlet egy korábbi munkához végzett kísérletek félresikerült darabjaiból született. De Zsanához egyébként is közel áll a természeti inspiráció, amiről korábban ezt mondta: “Csodálom a természet geometriáját, izgalmas, hogy az organikus mélyén mindig ott rejtőzik valami szabályosság, ami sokszor csak akkor látható, ha a legapróbb részletekre fókuszálunk, vagy a legtávolabbi nézőpontot választjuk.”

Zwana
  • Név:
  • Zwana
Iparág:
Ékszer
Weboldal
Leírás:
Kalácska Zsanett ékszertervező 2012-ben alapította Zwana márkáját. A Zwana kínálatában a természetből és annak geometriájából inspirálódott textil és bőr ékszereket találunk. Zsanett 2009-ben szerzett diplomát a MOME fémműves szakán. A második Gombold újra! pályázatára a WAMP különdíjával jutalmazott kollekciót készített, amihez egy különleges, saját fejlesztésű technikát használ. A technika a Pangolin nevet viseli, és a Zwana ékszerek védjegyének számít.

divat, kiegészítő, ékszer, magyar divat, kalácska zsanett Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317