Logomain

Kristályos csillogás a nagyvárosi divatban

By Tóth Katalin 2013. július 18. 10:33

szerk at hg dot hu

1k.gallery

GALLA - CRYSTAL

Fotó: Viszlay Márk

2k.gallery

GALLA - CRYSTAL

Fotó: Viszlay Márk

3k.gallery

GALLA - CRYSTAL

Fotó: Viszlay Márk

4k.gallery

GALLA - CRYSTAL

Fotó: Viszlay Márk

5k.gallery

GALLA - CRYSTAL

Fotó: Viszlay Márk

5.gallery

GALLA - CRYSTAL

8.gallery

GALLA - CRYSTAL

13.gallery

GALLA - CRYSTAL

20.gallery

GALLA - CRYSTAL

21.gallery

GALLA - CRYSTAL

A Krea végzős divattervező hallgatói idén júniusban mutatkoztak be egy nagyszabású divatbemutató keretében a Central Passage átriumában. A felvonuló kollekciók sokszor igen érett tervezői gondolkodásról tanúskodtak.

Ilyen volt Galla Zoltán Péter őszi-téli darabokat összegyűjtő, Crystal Collection névre hallgató kollekciója, melyben nem csak női és férfi öltözékek, de az ezeket kiegészítő ezüst ékszerek is helyet kaptak. A tervező ugyan még csak most szerezte meg a diplomát, egyáltalán nem számít kezdőnek a szakmában. Ez érződik a keze alól kikerülő ruhákon is: biztos kézzel megrajzolt vonalak, átgondolt anyagválasztás jellemzi őket, mindezt pedig igen kifinomult stílusban előadva. Új kollekciója kapcsán arról kérdeztük, milyen úton jutott el idáig, és mik a tervei a jövőre nézve.

Mióta foglalkozol komolyabban divattervezéssel? Kik voltak a példaképeid a kezdetekben, és honnan gyűjtesz inspirációt manapság?

2010-ben kezdték el a Monoban árulni a ruháimat, ez volt az első megjelenése a márkámnak. Az együttműködésünk azóta is folyamatos, ezek keretében azonban kapszulakollekciók vagy különálló ruhadarabok, kiegészítők születtek eddig. Az első nagyobb kollekció a diplomamunkám volt, aminek most júniusban volt a bemutatója. Mivel egy városi, minimalista márkát szeretnék felépíteni, ezért legtöbbször az inspiráció is köthető az építészethez, a nagyvárosokhoz, de szívesen inspirálódom a természetben fellelhető struktúrákból, felületekből. Mindezt igyekszem egy jövőbe tekintő minimalista stílusban tenni.

Mivel indokolnád az anyagválasztást az új kollekcióban? Általában jellemző a munkáidra a fémes anyagok jelenléte? Miért pont ez a kék szín került a fekete és a fehér mellé a kollekcióban? 

Általában valamilyen módon meg szoktak jelenni metál fényű anyagok a ruháimban, ezt leginkább az előbb említett városi, futurisztikus látványvilággal indokolnám. A diplomamunkám esetében pedig a kristályok, ásványok voltak az inspirációim, így igyekeztem a fémes hatású anyagok mellett fényáteresztő, átlátszó anyagokat használni, de megjelentek a színváltós és fényvisszaverő anyagok is. Azokat a hatásokat szerettem volna viszont látni, amit a kristályok tesznek a fénnyel: elnyelik, visszaverik, különböző színekre bontják azt. A kékes, hideg hangulat pedig legtöbbször megjelenik valamilyen módon a kampányképeken is. A fekete - fehér - metál anyagválasztás mellé általában hideg árnyalatot szoktam keresni. Most a raffia felület és az élénk kék szín tetszett meg anyagválasztáskor.

GALLA - Crystal

Elsősorban kiknek szánod a ruhákat és kiegészítőket, amiket tervezel? Mi a tapasztalatod, általában ez a közönség is találja meg őket a boltokban?

Célcsoportomnak a magabiztos, fiatal, városban élő nőket és férfiakat tekintem, akik szeretnek extravagáns öltözékeket hordani. Egyelőre külső helyszínen történik az értékesítés, ezért személyes tapasztalatom nincs a vásárlóimmal, őszre tervezem egy stúdió-showroom megnyitását a Csengery utcában. A megnyitást követően
személyes tapasztalataimról is be tudok majd számolni.

Hogy állsz a külföldi piaccal? Földrajzi értelemben milyen irányba érdemes elindulni ma egy márkáját építő divattervezőnek?

Szerettem volna először megszerezni a diplomát és csak utána elkezdeni az itthoni és külföldi piacon történő terjeszkedést. Mivel korábban hosszabb ideig éltem Londonban, leginkább az angol piacra számítok. Itt érzek stílusbeli hasonlóságot is, hiszen már maga a város is nagyon inspiráló számomra. Azt sem tarom
kizártnak, hogy valamikor még vissza fogok térni oda. Amíg kint éltem, több megkeresést is kaptam, így ezeket a kapcsolataimat szeretném majd hasznosítani.

divatbemutató, krea, viszlay márk, galla, diplomakollekció, galla zoltán péter Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317