Logomain

HG.HU Top tíz 2013: Budapest belülről - Szavazz a legjobbra!

By Tóth Katalin 2013. december 27. 12:05

szerk at hg dot hu

2013 termékeny év volt a belsőépítészet terén is, legyen szó étteremről, szórakozóhelyről, irodáról vagy akár lakásról. Mi összegyűjtöttünk nektek 10-et a kedvenceinkből, de most rajtatok a sor: szavazzatok a saját kedvenceitekre!

1

Pörkölt kávé, kézműves sör, beltéri zöldek
Lumen kávézó a Mikszáth téren

Lumen.lead_1

Sokáig az a hír járta, hogy a város legjobb kávéja a Mikszáth téren kapható. Közben azonban annyi új hely nyílt, hogy még a legnagyobb kávéfanatikusok sem tudták követni. A legendás Lumen pedig nem hagyta annyiban, és idén nyáron átköltözött a Mikszáth tér 3. alatti többfunkciós házba, hogy ezentúl nagyobb helyen, kézműves sörökkel és remek borokkal kibővített választékkal, valamint egy beltéri zöldfallal, esténként pedig koncertekkel várja azokat, akik szeretnék megkóstolni a szomszédban pörkölt Lumen kávéból készült isteni serkentőket.

2

Pop-up kaméleonbár volt a kedvenc helyünk idén nyáron
WNDRLND a Margitszigeten

Wndrlnd.lead_3

A Margitsziget idei legmenőbb helyének megjelenéséért az újrainduló 7 grafikusa sorozat első alanya, Babos Bertalan Zsili felelt. Utána pedig hétről hétre tovább alakult a szabadtéri élménybár, hiszen a művészek egymásnak adták át a stafétabotot a hely heti tematikájának megalkotásában. A bemutatott művészek között volt graffitis, tetováló- és festőművész, grafikus, rapsztár, sőt, egyikük kötött pulóverekre tervez menő mintákat. Közülük 8-at mi is meginterjúvoltunk hőn szeretett sorozatunk számára. Reméljük, jövő nyáron is kitalálnak valamit a WNDRLND ötletgazdái és megvalósítói, és nemsokára újra kibringázhatunk a Margitszigetre uborkás limonádét inni.

3

Pesti stílus luxuskivitelben
MAISON FALK a 81font csapatától

Maison.lead_3

A sokat látott Falk Miksa utcai lakást idén a 81font csapata vette kezelésbe, az eredmény pedig egy vérbeli pesti enteriőr lett, modern nagypolgári stílben megfogalmazva. Itt tökéletesen megfér egymással a kristálycsillár és a homokfúvott üveg térelválasztó, a natúr fa és a fényes furnér, az öntött padló és az érlelt fa parketta. A megfelelő mennyiségű ornamentikáról pedig a konyha falát díszítő antik magyar cementlapok és az intarziás bútorok gondoskodnak.

4

Gyümölcserdő a hálószobában
Lakásbelső a Dob utcában a Nanavízió csapatától

Nanavizio.lead_3

A Nanavízió csapata, vagyis Pajer Nóra és Soltész Noémi közös munkája ez a lakásátalakítás, ahol a tervezés és a kivitelezés lebonyolítása is az ő feladatuk volt. Az alapanyag egy lehasznált, két és fél szobás, átlagos bérházi lakás volt, amiből egy stílusos, mai, de a régi értékeit megőrző otthont hoztak létre, ahol igazán jó lenni. Az építészlányok korábban is dolgoztak már együtt: a pályázatok mellett tárgyakat, vagyis lámpákat, bútorokat és betonmosdót is terveztek.

5

Friss pörkölés
Fekete a Múzeum körúton

Fekete.lead_3

A budapesti kávézók legapróbbika tavasszal tűnt fel a térképen, egész pontosan a Múzeum körúton, és azonnal felhívta magára a nagyközönség figyelmét. Az eredetileg építész tulajdonos és csapata igyekezett a lehető legtöbbet beletölteni a rendelkezésre álló 11 négyzetméterbe: a La Marzocco kávégép mellé igazi szaktudás, a kávé iránti rajongás, okos térszervezés, némi fekete-fehér design és egy rejtélyes ajtó került. A szomszédos Cukorka és InSitu boltok kistestvére, a fekete pedig küllemével sem hazudtolja meg származását, hiszen idén januárban még designbolt működött a falai között.

Az év utolsó két hónapjában szinte minden hétre jutott egy hír, miszerint a 4-es metró egy-egy újabb megállója kapta meg a használatbavételi engedélyt, a felszíni munkálatok befejeztével pedig a köztereket újra használatba vehették a városlakók. Ezek közül a legjobban mi mégis a Gellért téri állomásnak örültünk, amit – a Fővám téri állomással együtt – a sporaarchitects csapata tervezett. Tetszésünket a nem mindennapi architektúrán túl az extrém látszóbeton gerendahálóra rímelő Konstantin Grcic székekkel vívták ki, de a peron boltozatának pszichedelikus mozaikmintázatáról is mindenképp meg kell emlékeznünk.

7

A nagy légtér esete az innovációval
A Prezi új budapesti irodája

Prezi.lead_3

A szemfülesebb látogató azonnal kiszúrja, hogy mi volt a Prezi új irodájának helyet adó Nagymező utcai épület eredeti funkciója: a volt Terézvárosi Távbeszélőközpont nagytermének faláról ugyanis telefonos stukkóangyalok néznek le a nagyra nőtt magyar startup munkatársaira. Miután kinőtték a Károly körúton bérelt irodákat, az alapítók új helyet kerestek, amelynek tereiben szabadon szárnyalhat a kreativitás. Nos, megtalálták, és a saját képükre formálták: saját bisztróval, műfűvel borított gondolkodótoronnyal, mini tárgyalókkal és telefonáló dobozokkal. Az átalakításnak pedig még korántsincs vége: nemsokára elkészül a menő konferenciaterem, amiről alig várjuk, hogy mi is hírt adhassunk majd.

8

Az építészek is szeretnek bulizni
Kocka a Kazinczy utcában

Kocka.lead_3

A kezdetektől fogva egyértelmű volt, hogy a Minusplus csapata így vagy úgy helyet kap a listánkon. Az év elején már villantottak egyet az Andrássy úti halazó belsőépítészetével, de azóta sem ültek tétlenül: a Kazinczy utca legrejtélyesebb épületében nemrég megnyitott a Kocka, ami egy újabb – leginkább fekete-fehér – színfolttal gazdagítja a 7. kerületi bulinegyed egyébként is változatos képét. Kívül selymes metrócsempe, belül látszóbeton, szőrös lámpák és POS1T1ON bútorok várják a kifinomult ízlésű vendégeket. És egészen biztosak vagyunk benne, hogy a srácok jövőre is meglepnek minket egy újabb menő enteriőrrel.

9

Összművészeti randevúk egy pesti apácazárdában
A Brody Studios a Vörösmarty utcában

A szomszédos apácazárdához tartozott hajdan az az egyemeletes pesti ház, amely a Vörösmarty utca 38. szám alatt, az Andrássy út közelében található. Az épület sokáig osztozott oly sok pesti társa sorsában: málló vakolat mögött aludta Csipkerózsika-álmát, őrizve építészeti kincseit. 2013 elején azonban egy kortárs művészeket és művészetkedvelőket összehozó kezdeményezésnek köszönhetően bohém hangulatban újultak meg terei, és idén tavasszal megnyitotta kapuit a Brody Studios, amelynek ötletgazdái a 2009-ben életre hívott Brody House-t is jegyző William Clothier és Peter Grundberg.

10

Belvárosi bägel és beltéri félcső
Budapest Bägel és Atelier a Kecskeméti utcában

A decemberi Creative Mornings helyszíne és főszereplője is volt a Kecskeméti utcai Atelier, korábban Közhely, ami a nemrég végbement tulajdonosváltás óta a budapesti bägelellátónak is otthont ad. Van itt minden, ami a belváros ezen pontján elengedhetetlen: tetőterasz, kreatív ügynökség, kortárs művészet, étel-ital, sőt a srácok a fejükbe vették, hogy egy gördeszkás félcsövet is építenek – természetesen beltérbe.

A közönségdíjról ti döntötök: szavazzatok a kedvencetekre!

Top10 budapesti belsőépítészet 2013: melyik a legjobb? Szavazz a kedvencedre!

design, belsőépítészet, budapest, 2013, top tíz Icon_print

Lumen a Mikszáth téren

Fotó: Duong Li Eszter

WNDRLND a Margitszigeten

MAISON FALK

Fotó: Dömölky Dániel

Lakásátalakítás a Dob utcában

Fotó: Bakonyi Zsuzsa

Fekete a Múzeum körúton

Fotó: Gulyás Attila

A 4-es metró Gellért téri állomása

A Prezi új irodája

Fotó: Szabó Balázs

KOCKA a Kazinczy utcában

Brody Studios

Fotó: Gulyás Attila

Budapest Bägel és Atelier a Kecskeméti utcában

Fotó: Zombori Andris

/upload/images/photos/000/084/326/lumen.thumb.jpg?1388046142
/upload/images/photos/000/084/321/wndrlnd.thumb.jpg?1388044216
/upload/images/photos/000/084/324/maison.thumb.jpg?1388045939
/upload/images/photos/000/084/325/nanavizio.thumb.jpg?1388046023
/upload/images/photos/000/084/327/fekete.thumb.jpg?1388046235
/upload/images/photos/000/084/328/metr%C3%B3.thumb.jpg?1388046324
/upload/images/photos/000/084/322/prezi.thumb.jpg?1388044424
/upload/images/photos/000/084/320/kocka.thumb.jpg?1388043972
/upload/images/photos/000/084/323/brody2.thumb.jpg?1388045760
/upload/images/photos/000/084/337/bagel.thumb.png?1388157377
Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317