Logomain

Termelői piac & magyar design a Király utcában: Adventkor háromszor is!

By HG.HU 2013. november 29. 11:21

szerk at hg dot hu

_dsc6010-2.gallery

Közös Piac Advent

_dsc5951-2.gallery

Közös Piac Advent

_dsc5866-2.gallery

Közös Piac Advent

1451598_543881245695465_246809412_n.gallery

Közös Piac Advent

1044759_476085862475004_1618456590_n.gallery

Közös Piac Advent

A Közös Piac a karácsony előtti időszakban három alkalommal várja a látogatókat a feldíszített Central Passage-ban. A termelők 7-én és 21-én a DIP Design Passage dizájnereivel, 14-én pedig a Gardrób használtruha árusaival osztják meg a Király utcai átjárót.

A Közös Piac alig egy év alatt Budapest egyik legfontosabb gasztronómiai vásárává nőtte ki magát, amely az Akvárium Klub felújítása után, nyár végén a Gödör Klubban lelt otthonra és társra. Otthonra a Gödörhöz tartozó Central Passage-ban, társra pedig a DIP Design Passage-ban. Amellett, hogy a vásár méretei folyamatosan nőnek, a szervezők célja ma is ugyanaz, mint a kezdetekben:  

A havi rendszerességű vásárral a szervezők az szeretnék elérni, hogy a piacra járás ne csupán egészséges, finom és megbízható forrásból származó hozzávalók beszerzését jelentse, hanem közösségi élményt teremtve szórakozást is nyújtson a vásárlóknak. A Közös Piacra látogatók a zöldségek, gyümölcsök, sajtok mellett finom falatokat, ételkülönlegességeket is találnak, eközben pedig megismerkedhetnek Magyarország legkreatívabb termelőivel is.

A piacon kizárólag egészséges ételeket, finomságokat, találhatnak a látogatók tartósítószerek, káros növényvédő-szerek és manipulált gének nélkül. A vásáron megjelenő hazai kistermelők, őstermelők és kis manufaktúrák ellenőrzött forrásból származó, minőségi alapanyagokból készülő ételkülönlegességeket, saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, fűszereket és más finomságokat kínálnak az érdeklődők számára.

A piacon megtalálható minden, mi szem-szájnak ingere:

zöldség, gyümölcs, lekvár, süti, fűszerek és sok-sok odaadó figyelemmel és szeretettel készített finomság.

A karácsonyi időszakra természetesen minden termelő és tervező kiemelten készül, a szervezők pedig egyedi programokkal szeretnék még különlegesebbé tenni az év végi vásárlást. Ennek megfelelően, december 7-én és 21-én óriási fenyőfa vásárral várják a látogatókat a passzázs Paulay Ede utcai végén.

Emellett Mikulás másnapján (7-én), 17 órától a gyerekeké a terep a fűtött Gödör Klubban, ahol Gryllus Vilmos Nótás Mikulás című műsora lesz látható és hallható (belépő: 300 Ft).

21-én, tehát Karácsony előtt 3 nappal külön bejgli sarkot alakítanak ki a szervezők, hogy az ünnepi asztalra garantáltan Magyarország legfinomabb mákos és diós bejglije kerüljön.

A termelők és a tervezők szeretet ünnepe közeledtével a rászorulókra is gondoltak, és közösen létrehoztak egy jótékonysági akciót, melynek során sok-sok finomságot és szépséget ajánlottak fel a szerencsés nyerteseknek. A felajánlott termékekből a szervezők 3 nagy karácsonyi csomagot állítanak össze, amit a Közös Piac látogatói tombolajegyek megvásárlása útján tudnak megnyerni. A befolyó összeget a szervezők a Menhely Alapítványnak ajánlják fel, csak úgy, mint a közösen feldíszített karácsonyfát. A sorsolást december 21-én este tartják, a három ajándékcsomagot pedig személyesen juttatjuk el a nyerteseknek (a felajánlások megtekinthetők itt: http://bit.ly/jotekonysagi_tombola)

 

  • December 7: Közös Piac + DIP Design Passage  - Nagy Fenyővásár
  • December 14: Gardrób Közösségi Vásár + Mini Közös Piac
  • December 21: Közös Piac + DIP Design Passage – Bejgli Sarok

Minden alkalommal 11-18 óráig, Helyszín: Central Passage – Gödör Klub (Király u. 8.)

 

program, király utca, dip, közös piac, design passage, designadvent Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317