Logomain

Nemsokára itt a Velux hallgatói pályázata

By HG.HU 2013. augusztus 28. 08:17

szerk at hg dot hu

Velux1.gallery

Velux Díj

Velux 2012 pályázat 1. helyezettje

Velux2.gallery

Velux Díj

Velux 2012 pályázat 2. helyezettje

Velux3.gallery

Velux Díj

Velux 2012 pályázat 3. helyezettje

Velux4.gallery

Velux Díj

Velux 2012 pályázat díjazottja

A VELUX Cégcsoport szeptember 2-től várja a jelentkezéseket a Nemzetközi VELUX Díjra, amelyet 2004 óta hatodik alkalommal hirdet meg a társaság építészhallgatók számára.

„A jövő fényforrása” témájú pályázatra ezúttal is olyan megoldásokat várnak, amelyek innovatív módon értelmezik újra és hasznosítják a napfényt az épített környezetben. A rangos szakmai zsűri döntése alapján legjobbnak ítélt megoldások tervezői és tanáraik között 30 ezer euró pénzösszeget osztanak szét.

„A természetes fény örökzöld téma az építészetben. A pályázatra beküldött munkák egyre növekvő számából is látszik, hogy a napfény az innováció és a kreativitás kimeríthetetlen forrása a tervezők számára. A fenntarthatósági szempontok érvényesítése olyan megoldások létrehozására ösztönzi a pályázókat, amelyek a jövőben egészen új képet festhetnek az épített környezet és a természetes erőforrások kapcsolatáról. A VELUX Cégcsoport kiemelt célja, hogy tudatosítsa a jövő építészgenerációban a természetes megvilágításban rejlő potenciálokat. A világ egyes tájain a hallgatók nagyon sokféle látásmóddal rendelkeznek, és a Nemzetközi VELUX Díj egyik ereje abban rejlik, hogy a pályázat honlapja egy helyre gyűjti össze ezeket a gondolatokat, és tárja a világ szeme elé.” - mondta Őz Beáta, a Velux Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője.

A VELUX Cégcsoport célja, hogy a díjjal olyan innovatív megoldások tervezésére ösztönözze a jövő építészgenerációját, amelyek újszerűen értelmezik és használják fel a természetes fényt az építészetben. „A jövő fényforrása” témájú kiírásra idén is olyan pályamunkákat várnak, amelyek többek közt bővítik a napfény jelenlegi alkalmazási lehetőségeit a városi és vidéki építészeti környezetben, újragondolják azt mint természetes fény- és energiaforrást, továbbá innovatív módon terjesztik ki a kellemes beltéri légkör kialakításában és a fenntartható építészetben fontos szerepet játszó természeti elem felhasználási területeit.

A Nemzetközi VELUX Díj 2014 pályázatra a hallgatók 2013. szeptember 2. és 2014. március 3. között regisztrálhatnak az iva.velux.com oldalon. A tervek leadási határideje 2014. május 2.

Az eddigi pályázatok során összesen több mint 10 ezer regisztrált diák 3 ezer tervet küldött be átlagosan 50 ország 210 iskolájából. A nyerteseknek 66 díjat és további elismeréseket adtak át. A pályázatra 2012-ben rekordszámú, mintegy 983 pályamű érkezett a világ 59 országából, melyek közül a zsűri 14 tervet díjazott. A beérkezett megoldásokat minden évben elismert építészekből, építőipari szakemberekből és tanárokból álló nemzetközi zsűri értékeli.

építészet, nyílászáró, nyilaszaro, pályázat, fény, velux, epiteszet, hallgatói ötletpályázat Icon_print

Velux Díj

Velux 2012 pályázat 1. helyezettje

Velux Díj

Velux 2012 pályázat 2. helyezettje

Velux Díj

Velux 2012 pályázat 3. helyezettje

Velux Díj

Velux 2012 pályázat díjazottja

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317