Logomain

Júliusban elindul a design-diskurzus a Margitszigeten

By Tóth Katalin 2013. június 26. 08:48

szerk at hg dot hu

Dani1.gallery

Értékpárok - dizájn más szemmel

Dani2.gallery

Értékpárok - dizájn más szemmel

Dani3.gallery

Értékpárok - dizájn más szemmel

Dani4.gallery

Értékpárok - dizájn más szemmel

Értékpárok: dizájn más szemmel – a Holdudvar designszakmai előadás- és beszélgetéssorozata

Minden idők legmagasabb dunai vízállása sem akadályozhatta meg a Holdudvar új dizájn témájú előadás- és beszélgetéssorozatát; csak épp egy hónappal kitolta. A rendbehozott Margitszigeten július 2-án indul az Értékpárok – Dizájn más szemmel, Kovács Dániel művészettörténész és Batta Barnabás kommunikációs szakember, trendkutató szervezésében. Az első alkalommal a „Szép és szokatlan” fogalompárja köré épülnek fel a 10-15 perces előadások és a beszélgetés a meghívott vendégekkel: Benedek Zsanettel és Lakos Dániellel, Salát Zalán Péterrel, Vági Flórával és Vágó Rékával. A belépés természetesen díjtalan.

A négy alkalomra tervezett, nagyjából kétórás esti program keretében minden alkalommal négy kiváló designer veséz ki két-két meghatározó fogalmat saját, szubjektív szempontjai szerint. Az Értékpárok – Dizájn más szemmel célja, hogy közelebb hozza a designerek sokszor távolinak, elvontnak tűnő világát a hétköznapokhoz. Ehhez hívunk segítségül olyan, mindannyiunk számára jelentéssel bíró fogalompárokat, amelyek segíthetnek tájékozódni a kreatív tervezés és ipar világában járatlanabbak számára. A program természetesen a szakmabeliek számára is tartogat újdonságokat, hiszen élvonalbeli kollégáikat ismerhetik meg újszerű, szubjektív, talán eddig rejtett aspektusokból.

Ehhez a program szakmai résztvevői négy rövid előadással készülnek, saját munkásságukon keresztül adva új szempontokat ahhoz, hogy a hallgatók önálló gondolatokat és kritikát fogalmazzon meg saját környezetében található vizuális jelenségekkel kapcsolatban. A „gyorstalpaló designkurzus” egy órás, kötetlen, moderált beszélgetéssel folytatódik, amelybe a közönség is bekapcsolódhat. Mindehhez a kellemes légkört a Holdudvar vendéglő és szórakozóhely biztosítja.

Az első, július 2-i alkalom meghívott előadói és vendégei: Benedek Zsanett, a Tervhivatal építész-designere; Salát Zalán Péter tervezőgrafikus, a MúzeumCafé folyóirat művészeti vezetője; Vági Flóra ékszertervező; valamint Vágó Réka cipőtervező. A beszélgetést Kovács Dániel moderálja majd.

Értékpárok – Dizájn más szemmel: Szép és szokatlan

2013. július 2. 19h, Holdudvar, Margitsziget

design, kovács dániel, program, vágó réka, batta barnabás, benedek zsanett, lakos dániel, salát zalán péter, vági flóra, holdudvar, értékpárok, design más szemmel Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317