Logomain

Pop-up betonkiállítás a Kazinczy utcában

By Tóth Katalin 2013. május 31. 12:01

szerk at hg dot hu

Depo120130612-23712-rh8sp.gallery

DEPÓ beton workshop - Tapló - Szövetség'39

Depo220130612-23712-7juk2m.gallery

DEPÓ beton workshop - Jedlicska Gergely - Gázköpő

Depo320130612-23712-nvkj21.gallery

DEPÓ beton workshop - Betonpocsolya

Depo420130612-23712-9iz2s3.gallery

DEPÓ beton workshop - Ladocsi András - Térkép

Depo620130612-23712-1stqwni.gallery

DEPÓ beton workshop - Ladocsi András - Térkép

Depo520130612-23712-16szlph.gallery

DEPÓ beton workshop - Csókpad

DEPÓ betonworkshop kiállítás nyílik május 31-én este 8-kor a Kazinczy utca 32. szám alatti üres üzlethelyiségben.

Pop-up kiállításon mutatják be a DEPÓ betonworkshop elmúlt három évének alkotásait Budapesten. Az ideiglenes tárlat május 31-én, pénteken este 8-kor költözik be a Kazinczy utca 32. szám alatti üres bolthelyiségbe, és jövő szerdáig várja a látogatókat.

Fotók és videófelvételek segítségével mutatják be idei munkáikat és az előző két év alkotásait a DEPÓ Betonworkshop résztvevői péntektől Budapesten. A mindössze hat napig látható pop-up kiállításnak egy egyébként üresen álló, utcafronti bolthelyiség ad otthont a VII. kerületi Kazinczy u. 32. szám alatt. A megnyitó május 31-én, pénteken 20 órakor kezdődik, amelyen Balázs Mihály építész mond köszöntőt, a vendégek pedig találkozhatnak és beszélgethetnek az alkotó fiatalokkal is. A pop-up kiállítás június 5-ig látogatható naponta 14 és 20 óra között.

Az első DEPÓ Betonworkshop 2011-ben indult a Szövetség'39 Művészeti Bázis, a BUPAP városi séták és a Blokk építészeinek kezdeményezésében és összefogásában, idén pedig a Leltár független konzultációs fórum is csatlakozott a szervezőkhöz. A DEPÓ célja, hogy a leendő építészek, szobrászok és designerek megismerjék és használják a betont, illetve önálló projekteken keresztül találkozzanak az ötlet, az anyag, a terek, a város és az építészeti szerepvállalás együttes kihívásaival. 

A DEPÓ együttműködik a felsőoktatási intézményekkel, de független azoktól. Az idei nyílt, kísérleti betonfoglalkozáson már öt intézmény, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem több mint ötven diákja vett részt. A teljes mértékben önkéntes és non-profit kezdeményezés hazai cégek és szakemberek támogatásából, a szervezők és a diákok lelkesedéséből jött létre. 

Az idei, 3. DEPÓ Betonworkshop – Játékosan a túlélésért avagy Betont a semmiből című program egyéni ötleteit a „kommunikáció, üzenet, üzenethagyás” kulcsszavak kapcsolták össze. A fiatalok munkái kisléptékű beavatkozásokkal új értelmezési és mentális csomópontokat hoztak létre, hogy felhívják a figyelmet a város köztereinek részleteire. Az önkéntes betonbarkács foglalkozáson résztvevő egyetemisták ebben az évben mintegy húsz kreatív ötletet valósítottak meg. 

A DEPÓ Betonworkshop támogatói: Bosch, Holcim Kft., Molnár Beton, BASF Magyarország, Austrotherm, Doka, Novia Kft., Fischer Hungária, MC-Bauchemie, Keimfarben, Bútorg Kft., Nexus Mérnöki Menedzser Iroda Kft., T-Silox Kft., Insitu, Mekkora Print, Mapei

Szakmai partnerek: Concrete by Giacotti, Ékezet Galéria, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék, Pallós Endre, high m, MOZA Cementlap Manufaktúra

Részletek:

http://betonworkshop.blogspot.hu/

http://www.facebook.com/betondepo

kiállítás, kiallitas, mome, street art, workshop, beton, bme, kazinczy utca, nyme, szövetség'39, cement, manufaktúra, köztéri művészet, moza, depó beton workshop, kiállítas, beavatkozás, pte Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317