Logomain

Design Hét 2013: csatlakozói felhívás

By HG.HU 2013. május 23. 17:49

szerk at hg dot hu

A Design Hét Budapest idén tizedik évébe lép, és a szervezők bíznak benne, hogy az évről évre közel 300 együttműködő partnerrel megrendezett, 60 000 látogatót vonzó fesztivál ezt a kerek évfordulót a hazai designszakma minél szélesebb körével együtt ünnepelheti. A jubileumi eseménysor 2013. szeptember 27. és október 6. között zajlik.

A Design Hét Budapest idén tizedik évébe lép, és a szervezők bíznak benne, hogy az évről évre közel 300 együttműködő partnerrel megrendezett, 60 000 látogatót vonzó fesztivál ezt a kerek évfordulót a hazai designszakma minél szélesebb körével együtt ünnepelheti. A jubileumi eseménysor 2013. szeptember 27. és október 6. között zajlik.

120130612-23712-e6xdhy.gallery

A fesztivál védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál, szervezője a HIPAvilon Nonprofit Kft.

Design Hét Budapest 2013: Metszéspontok

2013-ban a fesztivál a kortárs design határátlépéseivel foglalkozik, vagyis azokkal a közös halmazokkal, amelyeket a design alkot az építészettel, képzőművészettel, kézművességgel vagy éppen a digitális technológiákkal.

Folytatva az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezést, 2013-ban Olaszország a Design Hét Budapest díszvendége. Az eseménysor keretében idén is sor kerül a Design Hét Budapest saját szervezésű programjaira: a nemzetközi és hazai anyagot felvonultató nyitókiállítás a Design Terminál kiállítóterében várja majd a látogatókat, de lesz Nyitott Stúdiók, Vásárlási akció, Design Túrák és a gasztro programok sora is folytatódik; a rendkívüli népszerűségnek örvendő, felnőtteknek és gyerekeknek szóló workshopok köre is tovább bővül.

Természetesen idén sem múlhat el az eseménysor sztárdesigner vendég nélkül, és a hazai design szakma legrangosabb díjait (Magyar Formatervezési Díj, Design Management Díj) 2013-ban is a fesztivál keretén belül adják át.

A tavalyi évhez hasonlóan alakul a Design Hét Budapest fesztivál eseménysorában való részvétel díjazása:

1. Magyar designer, magyar designcsapat, magyar márka: 25.000,- Ft + Áfa

2. Kisebb nemzetközi márkák (ill. azok hazai képviselete) és az üzleti alapon működő oktatási intézmények: 50.000,- Ft + Áfa

3. Multinacionális cégek: egyéni díjszabás a javasolt program függvényében

A díjfizetés alól a központi költségvetési intézmények (állami fenntartású egyetemek, középiskolák, múzeumok, külföldi kulturális intézetek, stb…), valamint azok az együttműködő partnerek mentesülnek, akik a Design Hét fesztivállal közös szervezésű programot valósítanak meg (pl. sztárdesigner meghívása). A Design Hét Budapest saját szervezésű programjaiban (pl. Nyitott Stúdiók, vásárlási akció, Design Hét Gasztro, workshopok, design túrák) való részvétel szintén ingyenes marad.

A díj magában foglalja a 25.000 példányos, kétnyelvű programfüzetben és a szintén kétnyelvű www.designhet.hu honlapon történő megjelenést. A jubileumi év alkalmából a Design Hét Budapest friss, izgalmas arculattal jelentkezik, melynek részeként a fesztivál weboldala is megújul, a napjaink elvárásainak megfelelő formával és tartalommal nyújt majd tájékoztatást az érdeklődőknek.

A részvételi díjakat a programjavaslatok elfogadása után, a katalógusban történő megjelenés előtt kell majd befizetni.

Akik csatlakozni kíván a Design Hét Budapest idei eseménysorozatához, tervezett programjukat (program típusa, rövid összefoglaló, szervező intézmény(ek) és/vagy cég(ek) pontos neve, illetve – amennyiben ismert – a tervezett helyszín és dátum) további egyeztetések céljából megküldeni szíveskedjenek a judit.osvart@designhet.hu (Osvárt Judit, Design Hét Budapest projektvezető, telefon: +36 20 / 266 1679) és a zsofi.ginter@designhet.hu (Ginter Zsófi, projekt manager) e-mail címekre.

Jelentkezési határidő: 2013. június 7.

Forrás: sajtóközlemény

Design Terminál, magyar design, program, design hét budapest, design hét 2013, csatlakozói felhívás, metszéspontok Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317