Logomain

Bérelhető magyar design

By SL 2013. május 16. 08:24

szerk at hg dot hu

Tervezői élmény-bolt, pontosabban egy designer-ruhakölcsönző nyitotta meg kapuit. Az egyik ötletgazdával beszélgettünk.

Már megbarátkoztunk az ideiglenes pop-up boltokkal, és várjuk a felbukkanásunkat. Már megszoktuk, hogy lakásokba járunk, ahol exkluzív üzletek találhatóak, és ott különleges darabokra tehetünk szert, vagy éppen vadidagenekhez járunk garázsvásárra és ruhacsereberére. De a különleges üzletek sora itt nem ér véget, hiszen a fővárosi kínálat nem is olyan régen egy tervezői élmény-bolttal, pontosabban egy designer-ruhakölcsönzővel bővült. A kölcsönzőben néhány napra magyar tervezői ruhákat bérelhet bárki. Ennek kapcsán kérdeztük az egyik alapítót Bitay Andreát.

Balintsara0120130612-23712-oiwirk.gallery

:image_101061

hg.hu: Hogyan jutott eszetekbe a kölcsönző ötlete?
Bitay Andrea: Több oldalról is értek minket olyan benyomások, amelyek ebbe az irányba tereltek. Egyrészt úgy vettük észre, saját magunkon és a környezetünkön, hogy míg egyre többen ismerik már a hazai tervezők neveit és munkáit, addig csak kevesen mernek bemenni hozzájuk a showroomba, vagy a magas áraktól tartanak, vagy a "kínos feszengéstől". Ugyanakkor a munkánk során kapcsolatba kerültünk több tervezővel, akik a valódi vásárló közönség hiányától szenvedtek, vagy attól, hogy mihez kezdjenek a korábbi kollekciós darabokkal. Ez a két igény kettő találkozott az ötletünkben. Illetve belefutottunk abba a ténybe, hogy külföldön már léteznek ilyen jellegű kölcsönzők. Ezt gondoltunk tovább, és hoztunk létre egy hazánkban olyan új csatornát, ami mentes mindenfajta feszengéstől. A The Changeroom célja, hogy a tervezői darabokat jobban megismerjék az emberek, majd beépítsék a hétköznapi ruhatárukba, vagy egy-egy eseményre anélkül öltözhessenek fel egyedien, hogy utána a drágán megvett ruha a szekrényben porosodjon tovább.

hg.hu: Mennyi idő telt el az ötlettől a megnyitóig?
Bitay Andrea:Meglepően gyorsan zajlott minden. Január-február felé kezdtük felkeresni a tervezőket az ötlettel, és szerencsére mindenhol lelkesedéssel fogadtak bennünket. Sok munka árán végül május 10-én megtarthattuk a megnyitót, bár az első órában még a fúró hangja fogadta a vendégeket.

hg.hu: Milyen feltételekkel lehet kölcsönözni? (árak, időtartam stb...)
Bitay Andrea: Lényegében bárki kölcsönözhet, akinek van személyi igazolványa. Igyekeztünk egy olyan ruha és kiegészítő felhozatalt kialakítani, ahol a néhány ezer forintos, hétköznapi daraboktól kezdve a különleges, exkluzív ruhákig, sok minden megtalálható. Mindent 5 napra lehet kölcsönözni. Igyekszünk minden szempontból rugalmasak lenni, és ha nem jó a méret, több napra kellene, vagy a nyitvatartási időn kívül szeretne valaki jönni, akkor megoldjuk.

:image_101063

hg.hu: Mennyire voltak nyitottak erre a hazai tervezők? Mindenki elsőre igent mondott, vagy volt, akit azért meg kellett győznötök?
Bitay Andrea: Olyan szerencsére nem volt, akit győzködni kellett, mindenki örömmel mondott igent. Inkább olyannal találkoztunk csak, akinek sajnos jelenleg nem volt lehetősége csatlakozni. Itt egyébként nem állunk meg, a közeljövőben tovább bővül majd a tervezők felhozatala, úgyhogy érdemes figyelni.

hg.hu: Az üzlet enteriőrje, hogyan született meg? A tervezők stílusai nagyon vegyesek, hogy választottátok meg az üzlet berendezésének a stílusát?
Bitay Andrea: Az üzlet berendezésénél azt határoztuk meg, hogy egy letisztult, de ugyanakkor barátságos környezetet szeretnénk létrehozni, ahol a főszerep a ruháké. Így lett uralkodó szín nálunk a fekete és a fehér. Mindent magunk alakítottunk, festettünk, fúrtunk, faragtunk... Ugyanakkor a VintageBazaar.hu egy felújított asztallal és két székkel járult hozzá a designhoz, a Tilka pedig egy színben passzoló lámpával.

hg.hu: Mit vártok, kik közül kerülnek majd ki a fő klienseitek?
Bitay Andrea: Előzetes kutatásaink alapján egyrészt azokra a nőkre számítunk, akiknek alkalmanként, ritkán vagy gyakrabban, nyilvános eseményen kell megjelenniük. Másrészt azokra a divat iránt érdeklődő lányokra, és később fiúkra, akik szeretnének jobban megismerkedni ezekkel a ruhákkal, de eddig valamiért nem volt rá lehetőségük. Ők rajtunk keresztül kipróbálhatják egy-egy tervező munkáját, és ha beleszeretnek, akkor örökre az övék maradhat, mert nem csak kölcsönözni, hanem vásárolni is lehet.

üzlet, divat, designer, bolt, magyar divat, ruhakölcsönző Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317