Logomain

Játék a betonnal: 3. Depó Betonworkshop

By Kovács Dániel 2013. április 18. 10:59

szerk at hg dot hu

A 3. DEPÓ Betonworkshop április 20-án, szombaton ingyenes, játékos betonkacsa öntésre várja (nem csak) a gyerekeket.

Önkéntes betonbarkács foglalkozás indult öt egyetem diákjainak részvételével Budapesten. A 3. DEPÓ Betonworkshop alatt a fiatalok két hétig dolgoznak az Akvárium Klubban, majd munkáikat a város köztereire építik be. A hallgatók április 20-án, szombaton ingyenes, játékos betonkacsa öntésre várják (nem csak) a gyerekeket.

Depo_betonkacsa20130604-20111-1guf1an.gallery

Betonkacsa, alkotók: Eperjesi Rita és Ábrahám Tamás

Több hetes előkészítés után elkezdődött a 3. DEPÓ Betonworkshop – Játékosan a túlélésért avagy Betont a semmiből című program a budapesti Akvárium Klub földalatti termében berendezett műhelyben. A résztvevő egyetemisták az elmúlt két hónapban elméletben ismerkedtek a kortárs művészet és az építészet határán mozgó tervezői szemlélettel, április 13-28. között pedig a gyakorlatban készítenek különböző műalkotásokat és tereptárgyakat betonból. Az egyéni ötleteket idén a „kommunikáció, üzenet, üzenethagyás” kulcsszavak kapcsolják össze. A fiatalok munkái kisléptékű beavatkozásokkal új értelmezési és mentális csomópontokat hoznak létre, és felhívják a figyelmet a város köztereinek részleteire. A DEPÓ célja, hogy a leendő építészek, szobrászok és designerek önálló projekteken keresztül találkozzanak az ötlet, az anyag, a terek, a város és az építészeti szerepvállalás együttes kihívásaival. A fiatalok munkáit május 26-án ingyenes, vezetett BUPAP-sétán, vagyis betontúrán mutatják be.

A nyílt, kísérleti betonfoglalkozáson idén már öt felsőoktatási intézmény, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem több mint ötven diákja vesz részt. Az első DEPÓ Betonworkshop 2010-ben indult a Szövetség'39 Művészeti Bázis, a BUPAP városi séták és a Blokk építészeinek kezdeményezésében és összefogásában. Idén csatlakozott a csapathoz a Leltár független konzultációs fórum. A teljes mértékben non-profit workshop hazai cégek és szakemberek támogatásából, a szervezők és a diákok lelkesedéséből jött létre. A DEPÓ Betonworkshop együttműködik a felsőoktatási intézményekkel, de független azoktól. Ez teszi lehetővé, hogy a beton ürügyén egy olyan közösen szervezett, nyílt műhelymunka alakuljon ki, ahol a különböző mérnöki és művészeti intézmények hallgatói kipróbálhatják a tervezés és kivitelezés aktuális lehetőségeit, és a gyakorlatban szerezhetnek új tapasztalatokat, élményeket.

A DEPÓ Betonworkshop idei programjához több ingyenes program kapcsolódik, amelyek bárki számára nyitottak. Az első ilyen esemény a játékos betonkacsa öntés lesz (nem csak) gyerekeknek április 20-án, szombaton 10 és 14 óra között az Akvárium Klubban. Az érdeklődők állatfigurákat önthetnek betonból, amelyekhez gumijátékokat használnak zsaluzatként. Akik szeretnék kipróbálni, vigyenek magukkal valamilyen egyszerű formájú gumiállatkát és a munkához megfelelő öltözéket. A nap mottója: „Sosem lehetsz túl fiatal a betonozáshoz!” A nagyobbak másnap, vagyis április 21-én, illetve április 25-én 10 és 18 óra között megnézhetik, hogyan készülnek finom női holmik betonból. Az ékszerkészítő workshopot az Ékezet Galéria művészei vezetik szintén az Akvárium Klubban.

A DEPÓ Betonworkshop támogatói: Bosch, Holcim Kft., Molnár Beton, BASF Magyarország, Austrotherm, Doka, Novia Kft., Fischer Hungária, MC-Bauchemie, Keimfarben, Bútorg Kft., Nexus Mérnöki Menedzser Iroda Kft., T-Silox Kft., Insitu, Mekkora Print

Szakmai partnerek: Concrete by Giacotti, Ékezet Galéria, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék, Pallós Endre, high m, MOZA Cementlap Manufaktúra

beton, program, akvárium klub Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317