Logomain

CC-licenszes designtárgyak Milánóban

By Kovács Dániel 2013. április 11. 13:20

szerk at hg dot hu

Az Open Mirror egyrészt multifunkcionális, másrészt ingyen letölthető szabásmintákkal válik mindenki számára elérhetővé.

Tavaly interjúztunk a marosvásárhelyi születésű Böjte Istvánnal, aki akkor még a milánói egyetemen tanult tárgytervezést. Nos, István azóta diplomázott és munkába is állt az építészettel, ipari formatervezéssel és tervezőgrafikával is foglalkozó milánói Habit(s) csapatának tagjaként. A stúdió legújabb munkáit, köztük az Open Mirror névre keresztelt, multifunkcionális tárgyat az e heti milánói nemzetközi bútorkiállításhoz kapcsolódóan mutatják be. Ráadásul úgy hogy „csináld magad” helyett „csináld utánunk” módra mindenki számára elkészíthetővé teszik.

Dh_0620130604-20111-emq0eo.gallery

A Digital Habits címet viselő kiállítás a FuoriSalone keretében nyitott meg, és a Habit(s) saját brandje, a Digital Habit(s) több munkáját is bemutatja, amelyek különlegessége, hogy a stúdió CC BY-NC-SA licensz alatt teszi őket közzé – azaz bárki használhatja őket a bemutatott formát megtartva, nem kereskedelmi célokra.

Így működik az Open Mirror

Így készül az Open Mirror

Az Open Mirror nevéhez híven elsősorban is tükör; e minőségében tökéletesen használható előszobában, fürdőszobában egyaránt. A kör alakú falitükör alsó szeletének eltolásával azonban egy rakás új funkció lesz elérhető: a tárgy mobiltöltőként és a telefonhoz kapcsolódóan hangszóróként is használhatóvá válik. Az Open Mirror tehát egyrészt olyan hagyományos, analóg termék, amit újszerű digitális felhasználási lehetőségekkel ruháztak fel, másrészt a legújabb, egyre többek számára elérhető technológiákkal állították elő. A digitalhabits.it honlapról ingyenesen letölthető dokumentáció segítségével ugyanis egy FabLabben vagy egy prototípus-műhelyben bárki elkészítheti a tárgyat saját magának.

design, bútor, olasz design, tükör, termék, böjte istván, milánó 2013, habits Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317