Logomain

Koponyafotel az olasz design showmanjétől

By Kovács Dániel 2013. április 2. 11:33

szerk at hg dot hu

„Amikor megkérdezik tőlem, miért hordok az ujjamon egy koponyát, mindig azt válaszolom: a nagyapámtól származik, aki kalóz volt.”

Vagy nagyon szeretjük, nagy nagyon utáljuk. De ha beszélgetünk vele, akkor az utóbbit biztosan el lehet felejteni – állapítottuk meg az olasz sztárdesigner, Fabio Novembre és vele készült interjúnk kapcsán, a tavalyi Budapesti Design Héten. Nos, Novembre természetesen az idei milánói bútorvásárt sem hagyja ki, és a Gufram számára tervezett koponyafoteljére ismét igaznak tűnik a cikkünk első mondatában leszögezett közhely.

Jollyroger_0220130604-20111-1kxlb10.gallery

„Amikor megkérdezik tőlem, miért hordok az ujjamon egy koponyát, mindig azt válaszolom: a nagyapámtól származik, aki kalóz volt. Talán mostanra már én is elhittem ezt” – kezdi egy lírai önvallomással Novembre a bútor bemutatását. „Mindenkinek kellene legalább egy kalóz nagypapa a családfán: jó erős ág ez, alkalmas a kötődésre. Elég erős, hogy olyan figurák kössenek ki benne, mint Keith Richards, Johnny Depp, Iggy Pop, és mindazok, akik rock-n-roll módra élik az életüket, miközben nincs feltétlenül gitár a kezükben.”

A Jolly Roger fotel poliuretán-habból készül majd, fekete színben, és hátulja formáz koponyát – ülés elölről, lényegében a fejüregben kínálkozik. Ezt egyébként egy világtérkép díszíti, a kalóz felmenőkre utalva. A bútorról egyelőre csak látványtervek láttak napvilágot, de biztosan ott lesz az olasz designgyár standján Milánóban, április 9-14. között.

szék, fabio novembre, fotel, olasz bútor, olasz design, milánó 2013, gufram Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317