Logomain

Lakjon gabonasilóban!

By HG.HU 2013. március 20. 14:07

szerk at hg dot hu

Még a szokatlan megoldások között is kirívóan extrém ötlet egy norvég gabonasiló újrahasznosítása, amely bontás helyett kapott egy második esélyt, és diákszállóként szolgálhatja a köz javát.

Ami az elhagyott ipari létesítmények újrahasznosítását illeti, a jobbnál jobb példáknak csak az emberi fantázia szab határt. A norvég HRTB Arkitekter terveinek köszönhetően az Akerselva folyó partján álló létesítményben egy 19 szintes kollégiumot alakítottak ki, amely a Grünerløkka Studenthus nevet kapta. A tervezők az unalmas, szürke betonfelületet színes üvegpanelekkel tették tetszetősebbé, egyébként azonban változatlanul hagyták az eredeti szerkezetet.

Grunerlokka_220130604-20111-1qcnx1j.gallery

Az 1953-ban emelt betonmonstrumban egészen a 90-es évekig tároltak gabonát. Az építmény három sorban elhelyezett 7-7 silóból áll. Szerencsére nem állt sokáig üresen az épület, mert a hatóságok már 1993-ban rábólintottak az újrahasznosítási projektre, és 1999-2001 között el is végezték a kivitelezési munkákat.

Az építész tervezők munkáját Lykke Frydenlund és Ingrid Løvstad designerek segítették, nekik köszönhetően alakultak ki a kellemes belső terek. Az épületben főleg stúdiólakások találhatók, a szobákból csodás kilátás nyílik a városra. További különlegesség, hogy a legtöbb szoba alaprajza kör alakú.

ipari építészet, oslo, norvégia, kollégium, norvég építészet, ipari épület újrahasznosítása, grünerlokka studenthus, kollégium egy gabonasilóban, diákszálló, gabonasiló, hrtb arkitekter Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317