Logomain

3D nyomtatással építenének házat a hollandok

By HG.HU 2013. március 12. 11:18

szerk at hg dot hu

A holland DUS Architecture építésziroda gigantikus vállalást tett: belátható időn belül Amszterdamban szeretnék elkészíteni a világ első, a 3D nyomtatás technikájával készült lakóházát. <br/>

Mindehhez egy már meglévő, egy hajókonténerben elhelyezett óriás nyomtatót használnának, amely a KamerMaker, azaz „szobakészítő” elnevezést kapta. Szándékaik szerint az első elemek, például a homlokzat részei már 2013 végére elkészülhetnek.

Dus_kamermaker_120130604-20111-15iiwrj.gallery

A ház természetesen nem egy darabból készülne, hanem sok-sok különálló elemből nyomtatnák ki. Először pedig 1: 20-as méretarányú modelleken tesztelnék a szerkezetet.

Az építésziroda egyébként már évek óta kísérletezik a technológia építészeti felhasználásával, egy korábbi akciójukról a hg-n is hírt adtunk. Az építkezés helyszínéül Amszterdam északi részén jelöltek ki egy csatorna melletti telket. Ha elkészül, a ház a tervek szerint a technológia kutatásának egyfajta központjává válhat, ahol a témával kapcsolatos oktatás folyna, illetve kiállítókat is fogadnának és rendezvényeket is tartanának.

A projekt a zöld technológiákkal kapcsolatos kutatások szempontjából sem közömbös, mivel a helyiségek egy részét bioműanyagból, például burgonyakeményítőből tervezik elkészíteni. Más helyiségekhez újrahasznosított műanyagot, például műanyag palackokat használnának fel.

A világ első 3D-ben nyomtatott épülete címéért több projekt is versenyben van, ezért nem biztos, hogy a DUS-nek sikerül világrekordot felállítani – a ház azonban a technológia jövője szempontjából mindenképp hatalmas jelentőségű lesz.

amszterdam, hollandia, holland építészet, 3d nyomtatás, dus architecture, 3d-ben nyomtatott épület Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317