Logomain

Német építészetkutatás a FUGÁ-ban

By Kovács Dániel 2013. március 12. 09:43

szerk at hg dot hu

A Dessau Institute of Architecture tudományos kutatását mutatja be a FUGA következő nagykiállítása, március 14-től.

A Dessau Institute of Architecture tudományos kutatását mutatja be a FUGA következő nagykiállítása, Performance-Driven Architecture címmel. A tárlat kurátorai Krassimir Krastev és Alexander Kalachev, a megnyitót március 14-én, csütörtökön 18 órakor Krassimir Krastev tartja.

Kk-exhibition-mainimage-130220-new-grey20130604-20111-1hmygfz.gallery

Szerzők: Andrea Rossi, Lila Panahi Kazemi, Sebastian Bialkowski, Zuzia Kotecka, Clara Fonte Boa, Chandrabhanu Pattanayak, Prima Surya, Evangleia Papadopoulou, Yuanyuan Zhuang, Yan Shao, Amanda Carvalho, Arina Ageeva, Dmitry Zhuikov, Arina Ageeva, Ismat Hosain, Abid Hasan Noor, Slobodan Velevski, Mircea Alexandru Mogan, Karim Soliman, Attawit Sotyom,Wu Difeng, Alexandr Kalachev,Tudor Cosmatu, Olga Kovrikova, Asa Darmatriaji, Timothée Raison, Maksym Iurovnikov, Heidy Amanda, Alexandra Virlan, Boris Petrov, Ahmed M. AlBadawy, Cornel Prahovean, Fabiano Friedrich, Krassimir Krastev, Andreas Lachetta.

A tudomány és a technika fejlődése az elmúlt néhány évtizedben, a világgazdaságban bekövetkezett változások, a globális felmelegedés és a természet korlátaival kapcsolatos fokozott tudatosság tükröződik szinte minden kortárs ipari, illetve tudományos fejlesztésben. Az élvonalbeli építészet figyelme egyre kevésbé a formák, tárgyak, és struktúrák megteremtésére összpontosul, és helyette egyre inkább olyan rendszerek létlehozására törekszik, melyek összetett és intelligens módon lépnek interakcióba környezetükkel és felhasználóikkal, képesek alkalmazkodni a környezet változásaihoz, önfenntartóak és önsokszorosítóak.

A német Dessau Institute of Architecture tervezői laboratóriumi körülmények között dolgoztak az analóg és digitális kísérleteken alapuló projekteken, a kísérletek eredményeit rögzítették és a tervezés alatt álló struktúrák eredményességének fejlesztésére használták.

A számítógépes algoritmusok, melyek szimulálják a struktúrák és az anyagok viselkedését, addig generálnak és tesztelnek különböző strukturális permutációkat, míg el nem érik a kívánt teljesítményt. Ahogy az anyagok és struktúrák viselkedésének beható ismeretén alapuló számítógépes technológiák kölcsönhatásba lépnek a városi környezettel, a kortárs építészt egyre inkább a mérnöki tudomány és a kortárs kultúra közös termékévé válik.

Több száz évvel születése után a város még mindig növekszik és folyamatosan átalakul, ahogy a különböző korok régi építményei megmaradnak mint lakóik kultúrájának kézzelfogható nyomai. Ennek a kiállításnak az anyaga a kortárs építészeti tipológiát tanulmányozza, mint a kortárs városi kultúra életkörülményeinek manifesztációját.
A különböző városi életmódok vizsgálatában a tervezett épületek az emberi tevékenység produktumaiként jelennek meg.

A kiállítás április 5-ig látogatható.

kiállítás, kiallitas, dessau, fuga, program, kiállítas Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317