Logomain

Sellőruha Franciaországból, avagy Hany Istók titka

By Kovács Dániel 2013. február 18. 11:13

szerk at hg dot hu

Erősen kétséges, hogy Guillaume Binard francia designer is Jókai Mór Névtelen vár című regényét, mindenesetre a Fertő-tóból előkerült, az ujjai közötti bőrhártyának köszönhetően remekül úszó Hany Istók meglepő párhuzamokat mutat az általa tervezett, igen látványos búvárruhával. <br/>

Erősen kétséges, hogy Guillaume Binard is Jókai Mór Névtelen vár című regényén nőtt volna fel, mindenesetre a Fertő-tóból előkerült, az ujjai közötti bőrhártyának köszönhetően remekül úszó Hany Istók meglepő párhuzamokat mutat a francia designer által tervezett, igen látványos búvárruhával.

Oceanwings20130604-20111-1m3wajm.gallery

Érdekes módon azonban Binard nem is az úszásból indult ki, hanem a skydivinghoz és a bázisugráshoz kifejlesztett „wingsuit”, szárnyas repülőruha formájából, amelynek az a célja, hogy a légellenállás növelésével lassítsa az esést, illetve kontrollálhatóvá tegye a zuhanás közbeni manővereket. Az „Oceanwings” névre keresztelt, neoprén búvárruha nem tesz mást, mint felfedezi a levegő és a víz közege közötti hasonlóságot. A test és a karok, valamint a lábak közé feszített plasztikhártya megkönnyíti a vízben való lebegést és az úszást is, ami leginkább egy lepényhal mozgásához válik hasonlóvá.

Oceanwings használat közben

Az Oceanwings használatáról Pierre Frolla, a szabadtüdős merülés (free-diving) világbajnoka és Jerôme Espla filmes segítségével készült bemutató, amelyet 2013 januárjában, a Paris Dive Show-nak nagy sikerrel fogadott a közönség. Igaz, a videó saját oldalának kommentelőiben számos kétség merült fel az öltözék használhatóságát illetően, de a termék egyelőre prototípus-fázisban van.

design, francia design, öltözék, guillaume binard, búvár Icon_print

Guillaume Binard francia designer experimentális búvárruhája

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317