Logomain

Megjelent a World of Shorts berlini száma

By Kovács Dániel 2013. február 8. 15:52

szerk at hg dot hu

A Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin legújabb számában a Berlinaléra fókuszál. A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető kiadvány nemcsak a rövidfilm életútját követi a pitcheléstől a fesztiválokig, de még egy saját műalkotást is hajtogathatunk belőle.

A Daazo kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin legújabb számában a Berlinaléra fókuszál. A filmfesztiválon nyomtatott formában is elérhető kiadvány nemcsak a rövidfilm életútját követi a pitcheléstől a fesztiválokig, de még egy saját műalkotást is hajtogathatunk belőle.

Daazo_world_of_shorts20130604-20111-1vwu3nc.gallery

A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo blogjából nőtte ki magát 2012-ben: az angol nyelvű kiadványt A-kategóriás fesztiválok rövidfilmes helyszínein terjesztik. 2013 februárjában jelenik meg a WOSH legújabb, Berlinaléra fókuszáló száma: a magazin a Berlini Filmfesztivál rövidfilmes programjai (Berlinale Shorts, Talent Campus, Robert Bosch Stiftung, Berlinale Residency) mellett elsősorban a kisfilmek életútját követi a pitcheléstől a finanszírozáson át a fesztiválokig.

A Daazo első alkalommal hirdette meg a pitchelés új műfaját bemutató kezdeményezését: a PITCH PAGE projekt keretében még készülő rövidfilmes projektek számára biztosítottak megjelenést a magazinban. A felhívásra érkezett legjobb hét Pitch Page a magazinban is megjelent nyomtatásban, a legjobb 15 pályamunkát tartalmazó galériát pedig itt lehet megtekinteni. (A pályázatra érkezett összes Pitch Page a Daazo Facebook oldalán.)

A kreativitás és az alkotó erő áll a magazin középpontjában, hogy milyen szerepe jut mindennek a tervezés és a megvalósítás időszakában. Így nem maradhatott ki a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat sem, a Berlinale Shorts alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző rajzzal vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. A Berlinale Shorts kurátora, Maike Mia Höhne beszél az idei szelekcióról, áttekintik a Talent Campus történetét és bemutatkozik a Berlinale Residency egyik ösztöndíjasa, Matias Bize is. A fesztiválok, a marketek és közösségi finanszírozás is nagy teret kapnak a magazinban: a European Short Pitch a pitchelés művészetét elemezte, a Bristol Encounters pedig a fesztiválkedvenc kisfilmesek portréját rajzolta meg.

A 80 oldalas magazinban minden oldalról körbejárják a rövidfilmezés módszereit, sőt még ezen túl is, egy olló és egy WOSH magazin segítségével megalkothatunk egy kétfázisú animációs filmet is.

A magazint nyomtatott formában a Berlinale Talent Campus helyszínein és a Berlinale Shorts vetítésein lehet megtalálni.

A magazin online elérhetősége: http://issuu.com/daazo/docs/berlin2013

magazin, film, animáció, rövidfilm, world of shorts, wosh Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317