Logomain

Interaktív erdei ösvény vezet a gyerekkórház műtőjébe

By Tóth Katalin 2013. február 5. 15:49

szerk at hg dot hu

120130604-20111-19hzbwx.gallery

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

220130604-20111-qhurge.gallery

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

320130604-20111-b7kcii.gallery

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

420130604-20111-sshuje.gallery

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

520130604-20111-9k84nc.gallery

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

720130604-20111-1wc7o0a.gallery

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

820130604-20111-11j14ga.gallery

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

920130604-20111-nhfvsx.gallery

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

Nature Trail a Jason Bruges stúdiótól

A kórházi légkör a felnőtteket is megviseli, nem beszélve a gyerekekről. Ezen persze az intézmények rideg berendezése és a kórházzöld falak sem segítenek, pedig az okos belsőépítészet jó irányban módosíthat a betegek hangulatán. Ezt ismerték fel a londoni Great Ormond Street-i gyerekkórház vezetői, akik a szintén londoni székhelyű világítástervező, Jason Bruges stúdióját kérték fel, hogy installációjával elviselhetőbbé tegye a gyerkőcök kórházban töltött napjait.

A kórház talán legszomorúbb és legfélelmetesebb része a műtő és a hozzá vezető folyosó. Itt kezdték tehát a változtatást, és a folyosóból egy fákkal sűrűn benőtt erdőt varázsoltak, ahol különböző erdei állatok – őzek, nyulak, sündisznók és lovak – bukkannak fel időről időre. A mozgó állatok a 70 falba épített LED panel 72 ezer fénypontja segítségével tűnnek fel és világítanak át a grafikus mintával díszített üvegfelületen.

A különböző magasságokban elhelyezett képernyőket egy beépített mozgásérzékelő hozza működésbe, így olyan érzése lehet az áthaladónak, mintha lépteinek zajával felébresztette volna az erdő rejtőzködő állatait. A magasságok a különböző korú gyerekekhez igazodnak, az óvodásoktól a kamaszokig, valamint a kerekesszékben, vagy ágyon áthaladókhoz.

A kórház dolgozói szerint a mesés illusztráció remekül elvonja a gyerekek figyelmét a közelgő operációról, és jó hatással van nem csak az ő hangulatukra, de a családjukéra is. A pozitív visszajelzéseken felbuzdulva a műtőhöz vezető folyosó után a következő években a kórház többi részére is szeretnék kiterjeszteni az installációt.

"Az ötletet gyerekkorom sétáiból merítettem. Imádtam megpillantani és követni dolgokat; az elcsípett pillantások, a lesekből szemlélődés, az izgalom máig élénken élnek bennem. Ezt próbáltam meg megteremteni az installációval, ahol a képernyőkön, mint kukucskálókon keresztül figyelhetjük az állatok mozgását az erdőben." – mondta el a Nature Trail elnevezésű projektről a tervező, Jason Bruges.

design, világítás, installáció, belsőépítészet, london, led, anglia, kórház, gyerek, kreatív, díszlet, interaktív, jason bruges Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317