Logomain

Magyar infografika bizonyítja az oktatásra fordított pénz megtérülését

By Kovács Dániel 2013. január 10. 16:56

szerk at hg dot hu

Komoly sikernek örülhetünk Szűcs Krisztinával és Cziner Mátéval: a MOME két, 2012-ben diplomázott tervezőgrafikus hallgatója nyerte az OECD, azaz a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet infógrafikai pályázatát. A szokatlan versenyt az OECD információgazdag oktatási jelentésének illusztrálására írta ki a Visualizing.org portállal közösen. Gratulálunk a győzteseknek! <br/>

Komoly sikernek örülhetünk Szűcs Krisztinával és Cziner Mátéval: a MOME két, 2012-ben diplomázott tervezőgrafikus hallgatója nyerte az OECD, azaz a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet infógrafikai pályázatát. A szokatlan versenyt az OECD információgazdag oktatási jelentésének illusztrálására írta ki a Visualizing.org portállal közösen. Gratulálunk a győzteseknek!

A pályázaton résztvevő tervezőgrafikusoknak egy (napjaink Magyarországán is igen aktuális) részletét kellett ábrázolniuk a jelentésnek: az oktatásra fordított személyes és társadalmi költségeket és azok megtérülését. Az Economic Returns on Education címmel elkészült interaktív infografika, egyszerűen és áttekinthetően ábrázolja az adatokat, amelyeket egyszerre akár három országra vonatkozóan is megtekinthetünk.

Economic Returns on Education

A beérkezett pályamunkákat Simon Rogers, a Guardian adatblogjának szerkesztője,valamint az OECD két vezető beosztású igazgatója, Anthony Gooch és Andreas Schleicher zsűrizték. A győztes mű esetében nem csupán a grafikonok formai megoldását értékelték nagyra, amely olyan összehasonlításokra teremt lehetőséget, amelyre az OECD saját grafikonjai sem, de az infografika interaktivitását is, amely felfedezésre csábítja a szemlélőt.

Szűcs Krisztina és Cziner Máté 2500 dolláros fődíjat nyertek a versenyen, és egyikük részt vehet az OECD párizsi, májusra tervezett fórumán.

design, díj, tervezőgrafika, szűcs krisztina, cziner máté Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317