Logomain

Átadták a legzöldebb hazai irodaházat

By HG.HU 2012. december 21. 13:54

szerk at hg dot hu

A tervezett ütemtervnek megfelelően, a 2012. december 15-én kiadott jogerős használatbavételi engedéllyel valamint a két első bérlő egyidejű beköltözésével hivatalosan is sor került a Green House, a Skanska legújabb fejlesztésének átadására, amelynek terveit korábban a hg-n is bemutattuk. A 13. kerületi önkormányzat Építésügyi Csoportja határozatában megerősítette, hogy a Green House minden szakhatósági követelménynek maximálisan megfelelt.

A tervezett ütemtervnek megfelelően, a 2012. december 15-én kiadott jogerős használatbavételi engedéllyel, valamint a két első bérlő egyidejű beköltözésével hivatalosan is sor került a Green House, a Skanska legújabb fejlesztésének átadására, amelynek terveit korábban a hg-n is bemutattuk. A 13. kerületi önkormányzat Építésügyi Csoportja határozatában megerősítette, hogy a Green House minden szakhatósági követelménynek maximálisan megfelelt.

Green_house_120130604-20111-11px8xt.gallery

Az első beköltözők (az ABB és a Skanska Property Hungary) a héten vették birtokba az épületet. Az Isys-On 2013 januárjában, az Avis Budget Group pedig márciusban csatlakozik.

Hazánk legzöldebb, immár átadott, irodaháza kimagasló energiahatékonyságával, és innovatív, környezettudatos megoldásaival egyedülálló a magyar irodapiacon. Az A kategóriás, LEED Platina előtanúsított Green House a Kassák Lajos, Tüzér és Lőportár utcák által határolt területen áll, szomszédságában található a Kassák Park. A fenntartható technikai megoldások mellett a svéd és magyar építésztervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy kreativitásra ösztönző, kellemes munkakörnyezetet, és az együttgondolkodásra lehetőséget teremtő közösségi tereket alakítsanak ki.

Az ingatlanszakma éves seregszemléjén, a 2012-es müncheni Expo Real-on a magyar pavilonban is bemutatott Green House projekt – hasonlóan a Skanska további tervezett fejlesztéseihez - szervesen illeszkedik Budapest főváros, és szűkebben a XIII. kerület városfejlesztési koncepciójába. Az irodaprojekt mellett a Skanska Property Hungary a szomszédos Kassák park fejlesztésében is jelentős részt vállalt, ezzel is hozzájárulva az élhető urbánus környezet kialakításához. Grzegorz Strutynski ügyvezető hangsúlyozta: „mind a kerületben aktív ingatlanfejlesztőként, mind új szomszédként fontos számunkra az épített környezet és a természet összhangja.”

A 17 800 négyzetméternyi területet kínáló irodaház már befejezése előtt 60%-ban bérlőre talált, jelenleg 4400 négyzetméternyi iroda áll még rendelkezésre a 7 szintes épületben.

Forrás: sajtóközlemény

irodaház, budapest, fenntartható építészet, 13. kerület, zöld irodaház, skanska green house, leed platina minősítés Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317