Logomain

A nemzetközi siker kapujában a magyar fotelágy

By Kovács Dániel 2012. december 12. 15:24

szerk at hg dot hu

Csire Géza „paq chair” névre keresztelt fotelágya világszerte nagy visszhangot keltett idén áprilisban, amikor a BBDM Design Management-tel együttműködve piacra dobták ezt a design terméket. A paq chair csupán bő fél év alatt nagy utat járt be: bár több magyar bútortervező ötleteit értékelik nemzetközi versenyeken és kiállításokon, megszületett a recept arra, hogy ezek az ötletek termékként üzleti sikereket is elérhessenek a nemzetközi porondon.

Csire Géza „paq chair” névre keresztelt fotelágyát bő egy éve mutattuk be a hg.hu olvasóinak, majd idén áprilisban világszerte visszhangot keltett, amikor a BBDM Design Management-tel együttműködve piacra dobták ezt a design terméket. A paq chair csupán bő fél év alatt nagy utat járt be: bár több magyar bútortervező ötleteit értékelik nemzetközi versenyeken és kiállításokon, megszületett a recept arra, hogy ezek az ötletek termékként üzleti sikereket is elérhessenek a nemzetközi porondon.

420130604-20111-1bczdcq.gallery

“Paq chair, azaz szivacsmatracból fotelágy egy másfél méteres cipzár segítségével, húsz másodperc leforgása alatt. Pontosan ennyi idő kell ahhoz, hogy egy rendetlen ágyból gyönyörű, cseppformájú fotelt varázsoljunk.” A termékkel a magyar sajtón kívül számos nemzetközi szaklap és internetes oldal is foglalkozott Japántól Brazíliáig, novemberben pedig a TEDxYouth@Budapest rendezvényén maga a tervező mesélte el, hogy a gyűrött kis matraca hogyan is vált világszerte ismert és elismert termékké.

A paq chair pár hónap alatt bejárta a fél világot. A Budapesti Műszaki Egyetem Odooproject csapatával sikeresen szerepelt Madridban a Solar Decathlon Europe nemzetközi innovációs versenyén, ahol a csapat a Belsőépítészeti Különdíj dicséretében is részesült. A fotelágyat meghívták a 100% Design Szingapúrra kiállítani; a TEDx Los Angeles-i képviselete beválogatta állandó kollekciójába és így lehetővé tette a konferenciák résztvevőinek, hogy paq chair-ből hallgassák az előadásokat. Az egyik legnagyobb, az ötmillió aktív vásárlóval rendelkező amerikai Fab.com is belistázta a terméket.

2012. meghozta a sikert a paq chair számára, ám a sikertörténetnek még nincs vége: habár mostanra közel egy tucat országban már rendelkezik a paq chair viszonteladókkal – Európa-szerte és a kontinensen kívül is –, ígéretes tárgyalások folynak arról, hogy a jövő év első felében néhány távolabbi országban meginduljon a paq chair-ek gyártása licensz alapján.

A sikeres dolgok mindig valami új felé mutatnak, túl vannak a szokásoson, a siker első lépése mindig valami újat tanulni, felfedezni, az ismeretlenbe merészkedni. Ezt az utat kezdte el bejárni Csire Géza és a BBDM. Ez az együttműködés két újabb, hasonlóan szokatlan, de szerethető design projektet tervez bemutatni jövőre, hogy 2013. karácsonya is megannyi sikert hozzon a magyar design számára.

design, bútor, szék, magyar design, csire géza, paq chair Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317