Logomain

Újabb Red Dot-díj a hazai designnak

By Kovács Dániel 2012. december 12. 14:16

szerk at hg dot hu

Coandco_dsi_soinhalator_red_dot_award_0220130604-20111-1hzyubu.gallery

CO&CO Designcommunication: Dry Salt Inhaler

Coandco_dsi_soinhalator_red_dot_award_0120130604-20111-mnqmxh.gallery

CO&CO Designcommunication: Dry Salt Inhaler

Coandco_dsi_soinhalator_red_dot_award_0420130604-20111-iq2rb0.gallery

CO&CO Designcommunication: Dry Salt Inhaler

Coandco_dsi_soinhalator_red_dot_award_0320130604-20111-1i1zdp7.gallery

CO&CO Designcommunication: Dry Salt Inhaler

A tavalyi év után idén is elnyerte a világ legnagyobb design elismerését a CO&CO Designcommunication. A design Oscar-jának aposztrofált Red Dot Design Award 2012-es versenyén a designcég idén egy különleges sóinhalátor készülékkel nyerte le a legrangosabb elismerést termék kategóriában, olyan márkákkal együtt, mint az Apple, Bosch, Braun vagy a Bang&Olufsen.

A tavalyi év után idén is elnyerte a világ legnagyobb design elismerését a CO&CO Designcommunication. A design Oscar-jának aposztrofált Red Dot Design Award 2012-es versenyén a designcég idén egy különleges sóinhalátor készülékkel nyerte le a legrangosabb elismerést termék kategóriában, olyan márkákkal együtt, mint az Apple, Bosch, Braun vagy a Bang&Olufsen.

A Dry Salt Inhaler egy innovatív, ergonomikus, hordozható egészségügyi termék, ami biokompatibilis műanyagból készült, alkalmas gyógyászati használatra, és csak természetes sókristályokat tartalmaz a bányából, mely a legnagyobb só forrás Európában, Parajdon, Romániában.

Ez egy természetes, gyógyszermentes termék külső alkalmazásra, amely megkönnyíti a következő tüneteket és betegségeket: asztma, bronchitis, COPD, légúti allergiák, maxillaris és orrmelléküregek elzáródása, sípoló légzés, köhögés, légszomj, horkolás, dohányzás mellékhatásai.

A termék innovációja a mai só-inhalátorokhoz képest a formájában, anyagában rejlik. A nehéz, kerámia inhalátorokat kényelmetlen használni, nem könnyű magunkkal vinni, csak otthoni használatra van kitalálva.

A CO&CO Designcommunication célja, hogy a szmoggal és szálló porral terhelt nagyvárosok lakói figyeljenek magukra, és foglalkozzanak a megelőzéssel, tehát ne csak akkor használják a só inhalátorokat, amikor már gond van, hanem akkor is, amikor még nincsenek asztmatikus tüneteik, nem allergiások. Természetesen a rehabilitációban is segít a termék, de fő üzenete a megelőzés, az egészséges életminőség folyamatos fenntartása. A wellness és spa szolgáltatások fontos kiegészítőjeként trendteremtő módon használják a sószobákat, valamint ezek intézményi megoldásai az óvodákban és iskolákban is terjednek közösségi térként kialakítva. A só jótékony hatása így ismert és elismert Európa szerte. Viszont ezeknek a szobáknak a korlátozott elérése miatt mindenképp jó, ha rendelkezünk saját mini sószobával, azaz sóinhalátorral, és rendszeresen, naponta 15-20 percet használjuk is azt.

Technikai újítások: a két fajta fej-rész, az orr és száj változat, amely külön-külön terméket eredményez, valamint a cserélhető só-patron aromával és illóolajokkal. Ezen kívül, a száj inhalátor mechanikai innovációja a szelep, mely nem engedi a levegő visszaáramlását a készülékbe, így megakadályozza, hogy a só nedves legyen, ez növeli a termék tartósságát. Az illóolajok használata biztosítja a nyugtató, frissítő hatást, mely tovább fokozza a só hatékonyságát.

A termék egyedülálló jellegét bizonyítja az a tény is, hogy 2012-ben elnyerte a Red Dot Design Award-ot, termék kategóriában.

A zsűri véleménye: „Ennek a terméknek elragadó a designja, egy organikus formát vázol föl, amely egy lapos kavicsra emlékeztet. A fehér, sima felület tisztaságot és frissességet közvetít.”

A termék további újítása, hogy a 2013-as piaci indulása után hamarosan PLA (politejsav / kukoricakeményítő) sótartály változatban is elérhető lesz a tervek szerint. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet által létrehozott Tudás- és Innovációs Közösség, a Climate-KIC (Knowledge and Innovation Community) szervezetén belül, a Pioneer into Practice kutatás keretében kísérletezte ki ennek megvalósíthatóságát a fejlesztőcsapat a GIA Form és a Chem Con közreműködésével. Ezáltal válik tökéletes öko-termékké, 100%-ban lebomló anyagból készítve! Mivel a tartalma, a só természetes, és a külső termék kukoricából lesz, ezért komposztálható és lebomlik használat után. Az ehhez hasonló 100%-ban újrahasznosítható termék nagyon ritka! A környezetvédelem az egyik legfontosabb társadalmi küldetésünk, ezzel példát mutatunk a gyártók számára.

Az INHALO DSI orr- és száj inhalátor piacra lépését megelőzően most először lesz kapható Magyarországon a Projekt Showroom Karácsonyi Pop-Up Boltjában december 13-20. között limitált darabszámban.

2013-ban pedig tervek szerint a jelentősebb patikákban is elérhető lesz a termék, valamint design shopokban.

A termékfejlesztésben nagyon fontos partnerek a Salt Pharma, a parajdi sóbányából importált értékes tartalom, a sókristályok szállítója, és a DSI termékcsalád tulajdonosa, az amerikai Ascent Consumer Products, Inc., valamint a termék gyártója, a GIA Form Kft. A termékcsalád hazai és európai értékesítésében a Sanatis Kft. segíti a fejlesztőket szakértelmével.

Tervezők/Design:
Co&Co Designcommunication Kft. 
Cosovan Attila, Cosovan Tamás, Hoffer Gábor, Hosszú Gergely, Nagy Richárd, Oravecz András, Sümegi Éva

A termék hivatalos európai oldala: www.inhalodsi.eu

Forrás: sajtóközlemény

design, díj, red dot, 2012, magyar design, co&co Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317