Logomain

Fehér, csillogó, puha – téli ékszerek hóimádóknak

By Tóth Katalin 2012. december 5. 16:18

szerk at hg dot hu

120130604-20111-1mykd3y.gallery

Sarolt Jewelry szezonközi kollekció

220130604-20111-wg00ub.gallery

Sarolt Jewelry szezonközi kollekció

320130604-20111-9jifaz.gallery

Sarolt Jewelry szezonközi kollekció

520130604-20111-1851r18.gallery

Sarolt Jewelry szezonközi kollekció

620130604-20111-npmm7o.gallery

Sarolt Jewelry szezonközi kollekció

820130604-20111-6u916i.gallery

Sarolt Jewelry szezonközi kollekció

Sarolt Jewelry – ékszerek a télre hangolva

Ugyan a hideget és a sötétet nem szeretjük, mégis van valami a télben, ami vonzóvá teszi. A színek, a fények, a friss hó látványa és az ünnepek mellett ott vannak még azok a ruhák és kiegészítők, amiket ilyenkor hordunk. Ha pedig téli ruhatárról beszélünk, nem szabad elfeledkezni az ékszerekről sem, melyek a legzordabb időjárást is könnyen elviselhetővé tehetik. Ilyenek a Sarolt új, szezonközi darabjai, melyek igazi téli színeikkel, elegáns részletekkel és pihe-puha formákkal az évszak kedvencei lehetnek.

Az ékszereknek ritkán van funkciójuk, hacsak nem a díszítés: téli kollekcióknál legfeljebb a színek cserélődnek. A Sarolt Jewelry 2012-es szezonközi kollekciójára nem érvényes a fenti állítás. Az évszakváltásra a tervező nem csak az élénk színek elhagyásával utalt. A pufi kabátok, süppedős fotelek és puha ágytámlák után Sarolt steppelt ékszereket készített.

Az ékszerek alapanyaga, a bőr megmaradt, de a rájuk jellemző szövés-fonás-sodrás helyett öltések díszítik a nemes anyagot. Csavar van bennük így is: ipari anyák és csavarok, ezúttal szezonhoz illő aranyborítással vagy bevonattal. Aranyszínű fémpánt határolja a sarkokat is, erősítve az ékszerek ünnepi jellegét. 

Mint minden rendes téli ruhadarab, ezek az ékszerek is béléssel készülnek, ami egyúttal egyedi formájukat, tartásukat adja. A bélés puhán körbefogja, melegíti a csuklót, ami fontos szempont egy téli ékszernél. Ami a színeket illeti: a színskála szűkült, ám a választék nem lett kevesebb. A bőr változatos textúrával, a fehér, a fekete vagy a krémszín pedig számos árnyalatban, lakk vagy barázdált bevonattal jelenik meg. A steppelt ékszerek viselésére nincs jobb ürügy a télnél, de más pufi kiegészítőkkel szemben a Sarolt Jewelry darabok nagy előnye, hogy tavasszal is hordhatók.

Végh Sarolta ékszertervező, 2007-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékén, emellett Ljubljanában ösztöndíjasként tanult egy szemesztert. Az egyetem befejezése óta számos kiállításon szerepelt, együttműködött más területek művészeivel. A Sarolt ékszerek rendszeresen megjelennek divatmagazinok fotóanyagaiban (rendszerint nemzetközi divatházak anyagaival) és elérhetőek magyar tervezők termékeit értékesítő üzletekben.

design, divat, fekete, arany, ékszer, tél, bőr, kollekció, fehér, elegáns, magyar tervező, textúra, puha, pufi Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317