Logomain

Levegőnélküli kerékpárgumi, másképpen

By Ongrádi Melinda 2012. november 6. 11:49

szerk at hg dot hu

A lapos kerékpárgumi okozta bosszankodás kiiktatására már számos elképzelés született, például a tömör gumikerék. A BriTek rendkívül tetszetős elképzelés viszont más irányban indult el: az Energy Return Wheel esetében mindössze a kerékre kifeszített áttört gumielem feszességét kell beszabályozni. A kezdetekben autókon tesztelt megoldásnál a kerék gumirésze két rétegből épül fel: egy belső és egy külső elemből. A kettő közötti teret, amelyet a hagyományos megoldásnál levegő tölt ki, itt egy sor rugalmas párna foglalja el.

A lapos kerékpárgumi okozta bosszankodás kiiktatására már számos elképzelés született, például a tömör gumikerék. A coloradói BriTek cég által kidolgozott, egyébként rendkívül tetszetős elképzelés viszont más irányban indult el: az Energy Return Wheel esetében mindössze a kerékre kifeszített áttört gumielem feszességét kell beszabályozni. A kezdetekben autókon tesztelt megoldásnál a kerék gumirésze két rétegből épül fel: egy belső és egy külső elemből. A kettő közötti teret, amelyet a hagyományos megoldásnál levegő tölt ki, itt egy sor rugalmas párna foglalja el.

Energy Return Wheel, BriTek

A kerék kialakításának köszönhetően az összenyomódásból származó energia (például egy hepehupás úton való zötykölődésnél) a kerék lendületének fokozására fordítódik - erre utal az Energy Return Wheel, azaz energia-visszaforgató kerék.

A konstrukció jelenleg még tesztelés alatt áll – a fejlesztők például kísérleteznek azzal, hogy a nyitott részeket egy vékony gumiréteggel zárják el, hogy a kerékben ne gyűlhessen össze a törmelék, különféle szennyeződések.

kerékpár, britek, levegőnélküli kerékpárgumi Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317