Logomain

Új Philippe Starck óra a Fossilnak

By HG.HU 2006. november 27. 12:09

szerk at hg dot hu

A francia születésű formatervező szakított eddig tervezett óráinak formavilágával. Legújabb női alkotása a letisztultságot keveri az ötletességgel.

A francia születésű formatervező szakított eddig tervezett óráinak formavilágával. Legújabb női alkotása a letisztultságot keveri az ötletességgel.

Starck sokoldalúságának legjobb bizonyítéka, hogy egyaránt otthonosan mozog a formatervezés valamennyi területén, legyen szó akár lakásbelsőről, akár konyhai eszközökről, akár csaptelepekről. Nem véletlenül tartják tehát korunk legnagyobb formatervezőjének.  Felkérésekből nem akad hiány: most épp a Fossilnak tervezett egy merőben új órát. S habár együttműködésük keretében már számos karóra-designt készített a cégnek, a mostani szakít minden eddigi Starck- formatervvel. Háttér információként ide kívánkozik, hogy a ruhákat, kiegészítőket is forgalmazó Fossil két „külsős” designert kér fel rendszeresen órák tervezésére: Philippe Starck-ot és a kortárs építészet éllovasának számító Frank Gehry-t. A dolgot tehát nem aprózzák el…

Starck  „O-ring Digi” nevű vadonatúj órája a digitális mechanikát ágyazza letisztult, némileg futurisztikus külsőbe. A három színben kapható női karóra két szempontból is egyedi: a percek digitálisan futnak körbe-körbe, míg az órákat a számmal írja ki a kvarc-kijelző. Másrészt pedig igen szokatlan, sőt formabontó, hogy az óratest középen egy luk van, melynek köszönhetően valóban egy gyűrű hatását kelti a design – innen a név: „O-ring Digi”.

Ajánló:
Philippe Starck, a nagy varázsló
Lakjon Philippe Starck tervezte lakásban
Philippe Starck tervezi az első űrkikötőt
Érzéki csobogás

design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317