Logomain

Ráncfelvarrást kapott a sakk-világbajnokság

By Kovács Dániel 2012. október 17. 16:06

szerk at hg dot hu

Sakk_120130604-20111-48d4x8.gallery

A World Chess Championship új logója

Sakk_220130604-20111-1myu5rl.gallery

A World Chess Championship új arculata

Sakk_320130604-20111-1rwegrv.gallery

A World Chess Championship új arculata

Sakk_420130604-20111-q0nj6b.gallery

A World Chess Championship új arculata

A világ egyik leghíresebb ügynöksége, a New York-i Pentagram öltözteti új ruhába a Sakk Világbajnokságot és az azt rendező World Chess-t, miután a jogokat tavaly megvásárló amerikai üzletember, Andrew Paulson úgy látja: a rendezvényre igencsak ráfér a megújulás. A logó ezt a dinamizmust tükrözi: egyfajta op-art műalkotásként kilép a sakktábla két dimenziójából.

A világ egyik leghíresebb ügynöksége, a New York-i Pentagram öltözteti új ruhába a Sakk Világbajnokságot és az azt rendező World Chess-t, miután a jogokat tavaly megvásárló amerikai üzletember, Andrew Paulson úgy látja: a rendezvényre igencsak ráfér a megújulás. Az új logó ezt a dinamizmust tükrözi: egyfajta op-art műalkotásként kilép a sakktábla két dimenziójából.

A World Chess Championship rendezvényei a hetvenes években élték fénykorukat, amikor világszerte milliók izgultál végig Bobby Fischer és Borizs Szpasszkij összecsapásait. Paulson, akit nemcsak az Egyesült Államokban, de Oroszországban is sikeres befektetőként tartanak számon, 2012-ben alapított cégével tizenegy évre nyerte el a világbajnokságok rendezési jogát, és szeretné újra régi fényében látni a rendezvényt. A tervek szerint a fokozott televíziós és interaktív tartalmakhoz készült az új arculat.

A logó, amely a Pentagramnál dolgozó John Rushworth munkája, a háromdimenziós tér illúzióját keltő fekete-fehér ábra, voltaképp egy térbe fordított sakktábla. A kampányt a Pentagram, amely Paulson cégének a World Chess nevet javasolta, a „The best mind wins” jelmondat köré építette fel. Az egyes összecsapásoknak, amelyeknek különböző világvárosok adnak helyszínt, önálló arculat készül, egy-egy sikeres és közismert grafikus munkájaként.

Ezek közül elsőként a World Chess London Grand Prix kampánya mutatkozott be, ehhez Rushworth tervezte a két, szembeforduló huszárbábut ábrázoló plakátot. A játék helyszínét ugyancsak újragondolták, a cél az volt, hogy hangulatában inkább egy dolgozószobára, semmint egy rendezvényhelyszínre emlékeztessen. A dupla sakkasztalokat ugyancsak a Pentagram munkatása, Daniel Weil tervezte.

design, arculat, logó, pentagram, tervezőgrafika, sakk, logo Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317