Logomain

Bemutatkozott a második generációs Vapiano

By Kovács Dániel 2012. október 16. 11:01

szerk at hg dot hu

Herbarien_1web20130604-20111-retkmx.gallery

Vapiano Bécsben

Kasse_3web20130604-20111-l561gq.gallery

Vapiano Bécsben

Kindermalecke_2web20130604-20111-1jl6uhv.gallery

Vapiano Bécsben

Gruene-wand_3web20130604-20111-aaa3xk.gallery

Vapiano Bécsben

Vfcs_420130604-20111-5toz7a.gallery

Vapiano Bécsben

Moeblierung_tag_2web20130604-20111-1o1zjab.gallery

Vapiano Bécsben

Frischeregal_1web20130604-20111-19gxhp5.gallery

Vapiano Bécsben

A tíz éve Hamburgból indult és Magyarországon három étteremmel is bizonyító Vapiano néhány nappal ezelőtt Bécsben nyitotta meg legújabb éttermét, a neves olasz építész-designer, Matteo Thun által tervezett belsővel. Az étteremlánc ennek alapján tervezi legújabb, negyedik egységét itthon.

A tíz éve Hamburgból indult és Magyarországon három étteremmel is bizonyító Vapiano legújabb bécsi éttermét a neves olasz építész-designer, Matteo Thun által tervezett második generációs belsővel nyitotta meg. Ez lehet az előképe a tervezett legújabb itthoni egységnek is.

A frissen elkészített, alapvetően olaszos ételeket kínáló étteremlánc története igazi sikersztori. Az első Vapiano 2002. október 22-én nyitott Hamburgban. Két év múlva megnyitott az első franchise-egység Németországban, majd 2007-ben Svájcban, Hollandiában, az Egyesült Államokban és Svédországban is debütált az étterem. Közép-Európában először Magyarországon jelent meg a Vapiano, épp öt évvel ezelőtt. Jelenleg 28 országban több mint 110 étterem működik a franchise alapján, amelyhez nem csak a receptek, de a Matteo Thun készítette belsőépítészeti koncepció is hozzátartozik.

Az étterem belsőépítészete a kommunikáció elősegítését célozza meg. A szokatlan, hosszú tölgyfa asztalok, a bár és a lounge a vendégek kapcsolatteremtését hivatott elősegíteni. A nagyméretű bútorokkal együtt fontos, hogy a belső tér nyitott és átlátható legyen; a barátságosság és az otthonos hangulat megteremtésében pedig a természetes anyagok használata segít.

Mindez hangsúlyosan mutatkozik meg a Vapiano 2.0 belsőépítészeti koncepciójában, amelynek első példája a bécsi Westbahnhofnál megnyitott, 260 ülőhelyes étterem. A lánctól már ismert elemek mellett itt többek között élő növényfal és nagyméretű élő növények hangsúlyozzák ki az emberközeliséget. Ugyancsak új elem, hogy bárki akadálytalanul betekinthet a tésztákat előállító Pastamanifatturába, az ételválasztást pedig a korábbinál összetettebb analóg és digitális információk segítik.

Magyarországon a tervek szerint a közeljövőben nyílik meg a negyedik Vapiano étterem, ám a helyszín egyelőre nem nyilvános.

Fotók: Vapiano, Varjasi Farkas Csaba

design, belsőépítészet, bécs, étterem, vapiano, matteo thun Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317