Logomain

Építészből lett orosz designer ékszerei Budapesten

By Kovács Dániel 2012. október 16. 10:41

szerk at hg dot hu

1120130604-20111-jbvin7.gallery

Svetlana Nesterushkina: Roushk

120130604-20111-gm8qcc.gallery

Svetlana Nesterushkina: Roushk

920130604-20111-btynny.gallery

Svetlana Nesterushkina: Roushk

1220130604-20111-8w2wg5.gallery

Svetlana Nesterushkina: Roushk

1020130604-20111-viktyy.gallery

Svetlana Nesterushkina: Roushk

320130604-20111-1epurj1.gallery

Svetlana Nesterushkina: Roushk

420130604-20111-8g7dsn.gallery

Svetlana Nesterushkina: Roushk

820130604-20111-1iybo00.gallery

Svetlana Nesterushkina: Roushk

Svetlana Nesterushkina neves európai és orosz építészstúdiókban kezdte karrierjét. Diplomata családban nőtt fel, ezért korán szenvedélyévé vált a különböző kultúrák megismerése. Jelenleg a tervező Dakar, Budapest és Moszkva között ingázik, miközben folytatja felfedező útjait a világ legszebb tájain, hogy újabb és újabb kézműves technikákra, különleges anyagokra és kellékekre bukkanjon.

Svetlana Nesterushkina neves európai és orosz építészstúdiókban kezdte karrierjét. Diplomata családban nőtt fel, ezért korán szenvedélyévé vált a különböző kultúrák megismerése. Jelenleg a tervező Dakar, Budapest és Moszkva között ingázik, miközben folytatja felfedező útjait a világ legszebb tájain, hogy újabb és újabb kézműves technikákra, különleges anyagokra és kellékekre bukkanjon. Kollekciója, a Roushk Budapesten is bemutatkozik.

A designert a számos Afrikában eltöltött év arra inspirálta, hogy az építészetben alkalmazott tehetségét egy különleges értéket és szépséget képviselő ékszermárka felépítésében kamatoztassa. Ékszereivel a természet páratlan kincseire hívja fel figyelmünket, és ez a stílus egyben a tervező védjegyévé vált. Limitált darabszámú, esetenként egyedi ékszereiben a különböző helyi népcsoportok, etnikumok ősi kézműves technikáinak és az orosz tervezőnő modern szemléletének konstruktív ötvözete köszön vissza. Az expedíciók során a gondosan kiválogatott anyagokból egyedülálló személyiséggel bíró kézműves darabok készülnek, városi viseletre is alkalmas ékszerek, ugyanakkor egyedülállóan fenséges stílusban.

A fókusz a természetes és organikus anyagokra helyeződik, mint a különböző magvak, csontok, fák, kagylók, amelyek eredendő szépsége érintetlenül épül be a Roushk kreációkba, magukban hordozva a természet lenyűgöző kreatív esztétikumát és erejét.

Valamennyi ékszer gondosan kifontolt, különös figyelmet fordítva minden egyes alkotóelemre legyen az egy egyenetlen afrikai fa vagy egy tuareg törzs által készített aszimmetrikus rézgyöngy. A tervező építészet-szempontú megközelítése a különböző törzsek kézművességével olvad össze, kifinomult ötvözeteként a természet eleganciájának és a szabad szellemű kifejezésmódnak. A Roushk számára lényegtelen, hogy az egyes alapanyagok fényűzőek-e vagy sem, a kontrasztokra épülő alkotóelemek mégis csodásan kiegészítik egymást, fantasztikus összhangot eredményezve.

Svetlana kézzel készült, egyedi alkotásai nemcsak a régi és modern technikák, a természetes anyagok és féldrágakövek ötvözeteivel váltak egyedivé. Különlegességük, hogy valamennyi ékszer feltűnő, ám mégsem hivalkodó, lezser, ugyanakkor elegáns, akár meglepően nagyméretű, de mégis kifinomult.

A csilingelő, selymes vagy érdes tapintású, fénnyel játékot játszó, sőt, olykor a trópusi erdők illatát árasztó Roushk kreációk szeptember közepétől Zólyomi Zsolt parfümőr parfümériájában, a Le Parfum Croisette-ben megtekinthetők és megtapinthatók.

design, divat, ékszer, orosz design, svetlana nesterushkina Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317