Logomain

A Design Hét után is nyitva tartó kiállítások

By Ongrádi Melinda 2012. október 11. 13:38

szerk at hg dot hu

A Design Hét ugyan véget ért, de számos tárlat még hetekig várja a látogatókat.

A Design Hét véget ért ugyan, de számos kiállítás még napokig, vagy akár hetekig várja a látogatókat, akik a fesztivál több mint 100 programjának forgatagában még nem jutottak el minden tárlatra. A Design Hét Budapest saját szervezésében megvalósult Élj lassabban! - Slow Design nemzetközi kiállítás október 28-ig tekinthető meg a Design Terminálban. A lassúság designkultúráját tizenkét ország, több mint nyolcvan designalkotásán, projektjén keresztül bemutató exkluzív tárlatot már a Design Hét ideje alatt is közel kilencezren tekintették meg.

Slow_design20130604-20111-s1qbig.gallery

A kiállítást letölthető, magyar-angol nyelvű katalógus kíséri.

Ugyancsak október 28-ig, a Design Terminálban tekinthető meg az idei díszvendég, Finnország - Fiskars Village programsorozat zászlóshajó kiállítása, a Fiskars Design Village goes Budapest: Modern és Klasszikus, mely egyenesen a Helsinki Design Múzeumból érkezett hozzánk, ahol a World Design Capital 2012 program hivatalos része volt. A kiállításon látott tárgyak közül több meg is vásárolható a Hybridart Design Shop & Caféban a hónap végéig működő Onoma pop-up üzletben. A díszvendégség részeként október 21-ig, a Hütte Caféban hetente frissülő menüsorral jelentkező Wärssy pop-up étteremben a kortárs finn és skandináv gasztrokultúrával ismerkedhetnek az érdeklődők.

Az Iparművészeti Múzeumban december 2-ig látogatható a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj nyerteseinek alkotásaiból és a beérkezett legjobb munkákból rendezett válogatás. Egészen december 4-ig, ugyanitt várja az érdeklődőket a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) harminc éves fennállása alkalmából, FISE30 címmel rendezett tárlat.

E hét csütörtökig, azaz október 11-ig tart nyitva a Dutch Bike címmel a MÜSZI-ben berendezett holland biciklis design kiállítás. Ugyanitt még egy holland tárlatra, a Hanco Kolk Casanova-sorozatát felvonultató képregény-kiállításra is érdemes betérni; a 18. századi kalandor és nőcsábász budapesti látogatását megjelenítő művek október 15-ig tekinthetők meg. Az Elektrotechnikai Múzeum és a BME Forma kiállítás-sorozatának idei kiadása, a Forma 8 is e hét végéig, október 13-ig várja az érdeklődőket az MMKM Elektrotechnikai Múzeumában, míg a Museion No1. Galéria Slow Design = jó design? tárlata október 12-ig látogatható.

A jövő hét végéig, október 18-ig tart nyitva az idei Design Hét egyik sztárvendégének, az olasz Fabio Novembrének a neves olasz Driade cég számára tervezett tálcakollekcióját bemutató tárlat az Olasz Kultúrintézet Xenia Galériájában. Az Innoshop Élhető otthon tegnap és ma, a Medence Szalon Kirakat fókusz kiállítása, valamint a Szputnyik shop Fogasházban berendezett, időutazásra invitáló Timeless fotókiállítása ugyancsak a jövő hét végéig tekinthető meg, akárcsak a TheBétaVersion 2012-es őszi kollekcióját a Black Box Concept Store-ban bemutató Your handbag is your home tárlat.

A Magyar Formatervezési Tanács szervezésében, a FUGA-ban megvalósult 100 éve született Bozzay Dezső című gyűjtemény október 23-ig látogatható, míg az YSSI csoport Zoom in öltözék kiállítása október 26-ig várja az érdeklődőket a Laoni Design showroomjában, akárcsak a FISE alapító tagjainak munkáit felvonultató First FIShEs és a Kultúrgorilla Rág meg jól! infografika kiállítása a Fogasházban. A hónap végéig tekinthető meg a cseh COLAB 01 a Mono Fashion Store kirakatában, a Gera Noémi ékszertervező legújabb munkáit bemutató, Filter Galériában rendezett Megmutassam a bélyegalbumomat?, valamint a DesignShop.eu Térjünk a tárgyra! fotópályázatához kapcsolódó kiállítás a Szatyor Bár és Galériában.

Néhány kiállítás még hetekig várja a látogatókat. A Ponton Galériában november 10-ig tekinthető meg a Swiss Positions fotó- és videóválogatás, mely az elmúlt húsz év 33 olyan kiemelkedő svájci építészeti és mérnöki projektjét mutatja be, amelyeknél a fenntarthatóság kiemelt szempont volt. Baranyai András grafikusművész tablóit és Deafmessanger, prágai street artist egyedi kollekcióját a Rododendron Art & Design Shopban felvonultató tárlat, vagy a Cseh Centrum Bára Prášilová fotográfus varázslatos fotóit, bemutató NOS című kiállítás szintén még egy hónapig nyitva tart, akárcsak a Lengyel Intézet Három egér játékgyárat bemutató tárlata. Az MKVM Szoc-Deko kiállítás-sorozatának textíliákra fókuszáló darabja november 18-ig, a Printa Galéria Mateu Velasco szitanyomataiból összeállított válogatása pedig egészen december 6-ig tekinthető meg.

kiállítás, kiallitas, Design Terminál, magyar design, program, design hét 2012, kiállítas Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317