Logomain

Olajoshordó kalandpark nyílt Alabamában

By Ongrádi Melinda 2012. október 11. 12:01

szerk at hg dot hu

Kalandpark_120130604-20111-ne12ui.gallery

Lions Park Playscape

Kalandpark_220130604-20111-y0qskn.gallery

Lions Park Playscape

Kalandpark_320130604-20111-1ht09ts.gallery

Lions Park Playscape

Kalandpark_420130604-20111-10bp9wj.gallery

Lions Park Playscape

A gyermeki fantázia bármilyen tárgyból játékszert varázsol. Ezt a csodálatos tényt aknázta ki az Egyesült Államokban, az Auburn Egyetem részeként működő Rural Studio, amikor egy vandálok által csúnyán megrongált játszótér felújításához feleslegessé vált acél olajoshordókat használtak fel. Az alabamai Greensboróban álló Lions Park Playscape területén az összehegesztett hordókból egy labirintust építettek fel az alkotók, akiknek nem kellett messzire menni gyerekkori élményekért, hiszen maguk is diákok.

A gyermeki fantázia bármilyen tárgyból játékszert varázsol. Ezt a csodálatos tényt aknázta ki az Egyesült Államokban, az Auburn Egyetem részeként működő Rural Studio, amikor egy vandálok által csúnyán megrongált játszótér felújításához feleslegessé vált acél olajoshordókat használtak fel. Az alabamai Greensboróban álló Lions Park Playscape területén az összehegesztett hordókból egy labirintust építettek fel az alkotók, akiknek nem kellett messzire menni gyerekkori élményekért, hiszen maguk is diákok. 

A labirintus zugaiban pedig érdekes hangokat kiadó vascsövek vagy éppen hinták várják a gyerkőcöket. Az ajándékba kapott 2000 db kiszuperált hordóban mentaolajat tároltak, így azok biztosan nem jelentenek veszélyt az egészségre. Az együttes masszív, árnyékot adó tetőszerkezetet is kapott, amely szintén hordókból készült. Ebben egyes hordóknak kivágták a tetejét és az alját, így azokon keresztül kilátás nyílik az égboltra. 

A terület fejlesztése már 2004 óta folyik, azóta a Rural Studiónak köszönhetően új kosárlabdapálya, mosdók, görkoripark és sétaút is létrejött a területen.

amerikai design, játszótér, lions park playscape, olajoshordókból épült kalandpark, újrahasznosított olajoshordók, acélhordók, rural studio, auburn university Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317