Logomain

A Design Hét Budapest legjobb programjai péntekre!

By Kovács Dániel 2012. október 5. 09:52

szerk at hg dot hu

Food design a Fogasházban, kortárs beton a Kertész utcában, slow life a KiBuban, animációs filmnapok és nyitott műhelyek.

Október 5-én is változatos programkínálattal várja a látogatókat a Budapest Design Hét. A mai nap főszereplői többek közt a Kitchen Budapest, a FLATLAB, a Fogasház és a food design, a POS1T1ON és a Je Suis Belle, a nap zárásaként pedig ma is lesz Bits & Beats – Design After Dark a Gozsduban, ezúttal Gryllus Ábrissal.

Kiskakas20130604-20111-mha18x.gallery

A Lollini Fotógrafika Stúdió 12:00 és 16:00 óra között a mai napon utolsó alkalommal tartja meg izgalmas workshopját. Egy fotókabinban minden vállalkozó szellemű látogatóról fotót készítenek a stúdió alkotói, majd a portréhoz hozzá is rajzolnak, "amúgy lollinisen".

14:00-17:00 óráig Design és jövő címmel rendeznek szemináriumot diákok és döntéshozók számára, nemzetközi ipari vezetők részvételével a Blood Mountain Foundation Vérhalom utcai bázisán. A prezentációk angol nyelvűek.

Az ideális slow life címen került két napja bemutatásra egy Kitchen Budapest által felépített idealisztikus „lassú világ”. A spekulatív dizájn-projektekkel még ma 12:00 és 18:00 óra között lehet találkozni.

A Nyitott Stúdiók keretében a mai napon a következő műhelyek várják a designrajongókat:
CarnationGroup 16:00-20:00 www.carnationgroup.com
FLATLAB 16:00-20:00 www.flatlab.hu
Gáspár György 10:00-18:00 gyorgygaspar.eu

A Kiskakas Animációs Filmnapok mai programja 15:00-kor kezdődik a Toldi Moziban. Idén kiemelt vendégként Oroszország néhány nagy animációs iskolája, fontosabb műhelyei és stúdiói mutatkoznak be, de válogatás látható az izraeli Bezalel Academy animációs képzésének legfrissebb terméséből is, a nap pedig John Halas restrospektív vetítéssel és a francia Gobelins iskola legjobb diákfilmkeiből összeálíltott válogatással zárul. Részletes program: www.kiskakas.hu.

15:00 és 21:00 óra között a food design iránt érdeklődőket várják a Fogasházba a Rágd meg jól! programra. Hogy mi az a slow food, ki lehet food designer, és ehhez hasonló kérdésekre keresik szakértők és érdeklődők a választ Ferth Tímea és Csernátony Fanni workshopján, majd a Mástészta életperformanszán, végül egy műhelybeszélgetés keretében. Közben 19:00 órakor megnyitják a Rágd meg jól! infografika fotókiállítást, az estét mulatság zárja.

FISE 30 című kiállítással ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület az Iparművészeti Múzeumban 18:00 órától.

A Design Hét Budapest saját szervezésében megvalósult Slow Cinema program vetítéseinek utolsó filmje, a japán Aoyama Shinji Eureka című alkotása 18:30-kor kezdődik a Cirko-Gejzírben, eredeti nyelven, magyar felirattal. A belépés ingyenes, jegyfoglalás: jegy@cirkofilm.hu; a jegyeket az előadás kezdete előtt legkésőbb 30 perccel át kell venni a mozi pénztárában.

A Kertész 29 Galériában a Concrete by Giacotti által meghirdetett formatervezési pályázat tíz legjobb résztvevőjének pályamunkáját mutatják be 19:00 órától. Az Öntsd formába! kiállítás záróeseménye a pályázat eredményhirdetése.

A 19:00 órakor kezdődő Buborék Barkács programon izgalmas tárgyakat készíthetünk a pufi csomagoló néven ismerté vált légpárnás buborék fóliából a buborék budai üzletében. Regisztráció: grandus44@gmail.com. A részvétel anyagköltséggel együtt 1000 Ft, ami teljes egészében levásárolható az üzletben.

20:00 órakor veszi kezdetét a POS1T1ON és a Je Suis Belle közös szervezésű BellePosition programja. Az új bútorkollekció mellett gasztro eseménnyel és éjszakába hajló ünnepléssel várnak mindenkit a Zonába.

Elérkeztünk az utolsó Bits & Beats - Design After Dark bulihoz. Mindenkit várunk a Gozsdu Manó Klubba 21:30-tól. A záróakkord a Graphic Designé: Yvein Monq & Bounce DJZ: Talib, Vanis, Eyto, Mr. HI B2B Anto / with special guest Ábris Gryllus.

budapest, program, design hét 2012 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317