Logomain

A magyar design legjava 2012-ben

By Kovács Dániel 2012. október 4. 19:19

szerk at hg dot hu

Yeesbox_csomagatado_automata_220130604-20111-1nxtqpo.gallery

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Termékkategória: YEESBOX csomagátadó automata

Yeesbox_csomagatado_automata_720130604-20111-1t9qhwi.gallery

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Termékkategória: YEESBOX csomagátadó automata

Upg_egyedi_hangszerkollekcio_1520130604-20111-4zhd37.gallery

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Tervkategória: U.P.G. egyedi hangszerkollekció

Upg_egyedi_hangszerkollekcio_220130604-20111-kikdhv.gallery

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Tervkategória: U.P.G. egyedi hangszerkollekció

Egerut20130604-20111-103hzma.gallery

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Vizuális kommunikáció kategória: EgérÚt navigációs szoftver vizuális arculat és mobil alkalmazás felület

Magyar_nemzeti_galaria-arculat_820130604-20111-1dd6pbf.gallery

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Vizuális kommunikáció kategória: Magyar Nemzeti Galéria - arculat

Magyar_nemzeti_galaria-arculat_320130604-20111-698y2.gallery

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Vizuális kommunikáció kategória: Magyar Nemzeti Galéria - arculat

Galaxy_top_120130604-20111-16ef0xj.gallery

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíja – Termék kategória: „Galaxy” top & dress

Galaxy-top-320130604-20111-1mb86my.gallery

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíja – Termék kategória: „Galaxy” top & dress

Paprikum_320130604-20111-192zdje.gallery

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának különdíja – Diákkategória: Paprikum

Paprikum_620130604-20111-pxxwlp.gallery

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának különdíja – Diákkategória: Paprikum

Helyi_erdeku_vasut_a_fovaros_szamara_120130604-20111-1spc431.gallery

A Nemzeti Innovációs Hivatal különdíja – Diák kategória: Helyi érdekű vasút a főváros számára

Helyi_erdeku_vasut_a_fovaros_szamara_320130604-20111-1ovdly0.gallery

A Nemzeti Innovációs Hivatal különdíja – Diák kategória: Helyi érdekű vasút a főváros számára

Medence20130604-20111-pzyh9v.gallery

A Magyar Formatervezési Tanács különdíja – Termék kategória: Re+Concept

Lathato_es_tapinthato_mesekonyv_120130604-20111-s1kbku.gallery

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: Látható és tapintható mesekönyv

Lathato_es_tapinthato_mesekonyv_620130604-20111-10wvrqm.gallery

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: Látható és tapintható mesekönyv

Lathato_es_tapinthato_mesekonyv_1020130604-20111-16n7lz.gallery

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: Látható és tapintható mesekönyv

European_biotechnology_award_320130604-20111-tn67qa.gallery

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: European Biotechnology Award

European_biotechnology_award_920130604-20111-1mls3qf.gallery

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: European Biotechnology Award

Október 4-én szokás szerint a Design Hét Budapest keretében rántották le a leplet a Magyar Formatervezési Díj idei díjazottjainak névsoráról.

Október 4-én, szokás szerint a Design Hét Budapest keretében és az Iparművészeti Múzeumban rántották le a leplet a Magyar Formatervezési Díj idei díjazottjainak névsoráról. Idén tíz díjat osztottak ki, az Iparművészeti kiállításán pedig 83 alkotó 67 munkáját lehet megtekinteni – a magyar design legjavát.

Magyar Formatervezési Díj – Termékkategória

YEESBOX csomagátadó automata
Alkotók: Püspök Balázs, Vető Péter
Gyártó: YEESBOX Hungary Kft.

„Az alkotás egy komplex kutatási, tervezési, fejlesztési munka eredménye, amit legjobban a servicedesign szóval lehetne jellemezni.” (A zsűri értékeléséből)

A rangos, nemzetközi versenyeken (Géniusz, iENA, SIIF) már több díjat elnyert, internetes rendelésen alapuló csomagátadó rendszer, amely egyszeri szállítással akár 10-50 vevőt is ki tud szolgálni. Adott egy mérnökökből, villamosmérnökökből, informatikusokból, menedzserekből álló profi csapat. Ebben a környezetben a designerek feladata az volt, hogy az automatát gyárthatósági, ergonómia, gazdasági és további fontos követelményeknek megfelelve olyan köntösbe öltöztessék, valamint olyan vizuális arculatot hozzanak létre hozzá, amely egyértelművé teszi a funkcióját, és kifejezi a termék megbízhatóságát.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ipari formatervező szakán, majd a Doktori Iskolájában doktori fokozatot szerző Püspök Balázs, valamint Vető Péter két évig dolgoztak együtt a YEESBOX csapatával mindezen. Balázs feladata volt a formatervezés: a megfelelő anyagok kiválasztása, a használati folyamat elemzése, a karbantartás megkönnyítése, és mindeközben természetesen a gyártási költségek figyelembevétele. Péter felelt az arculatért: ő dolgozta ki vizuális megjelenítést és a működtető szoftver felületét.

Az automata elhelyezhető bárhol, legyen az bevásárlóközpont, posta, vagy metróállomás. Méretét tekintve variálható, modulárisan bővíthető elemekből áll. A tervezők az akadálymentesítésre is gondoltak: ha valaki kerekesszékkel közlekedik, akkor kiválaszthatja, hogy az alsó részből szeretné átvenni a megrendelt terméket, miután a bankkártyájával kifizette.

A csomagátadó automatával hamarosan várhatóan több helyen találkozhatunk.

Magyar Formatervezési Díj – Tervkategória

U.P.G. egyedi hangszerkollekció

Alkotó: Üveges Péter
Gyártó: Üveges Péter, Boros Frigyes, Bolfi Kft.

„Mérnöki racionalitást egyesít designeri invencióval, elegánsan, szikáran. Költészet a formálásban, alkotás a tervezésben.” (A zsűri értékeléséből)

Üveges Péter rozsdamentes acélból és alumíniumlemezekből készített hangszercsaládja kis súlyú és a megszokott húros hangszerekhez képest szokatlanul vékony kiképzésű. Az elegáns kollekció a hangszerek hagyományőrző kifinomultságát ötvözi a 21. század elvárásaival.

„Nagyon régóta vonz egy olyan filigrán húros hangszer elkészítése, amiről ránézésre nem hinné azt az ember, hogy megszólal” – avat be zenei kötődésébe és tapasztalatába az amúgy gitáron játszó formatervező. A tervezés alapját a blues zenében népszerű slide gitárjátékmód adta, ekkor a húrokon üveg vagy fémcsövet mozgatnak. Az egyediséget erősíti, hogy Péter az ismert játékmódban az üvegcső mellé két ujjára üveggyűszűt tett föl, amellyel a slide játékot a kisebb hanglefogó futamokkal tudja gazdagítani a levegőben feszülő húrokon, „nyak nélküli” hangszeren.

A hangszerek tervezésekor a legminimálisabb formamegoldás vezérelte Pétert: húrok a levegőben, vékony forma, pici súly.

Magyarországon az egyedi hangszerkészítésnek komoly múltja van, Péter tervével ezt erősíti. A réteghangszert különböző stílusokban zenélő művészek is használhatják, akik a különleges, akusztika nélküli elektromos hangszer hangzásvilágát szeretnék előhozni; a blues zene mellett az alternatív zenei irányok képviselői is örömmel vehetik kézbe majd. Sőt, akár modern tánc vagy mozgásszínházas előadások aláfestő zenéjét is életre kelthetik vele.

Magyar Formatervezési Díj – Vizuális kommunikáció kategória

EgérÚt navigációs szoftver vizuális arculat és mobil alkalmazás felület

Alkotó: Drone Kreatív Kft.: Erdélyi Dániel, Csík Gyula
Megrendelő: AntaresNav Kft.

„Az átgondolt tipográfia, a színek összhangja, a felhasználóbarát ikonok segítenek megtalálni a legoptimálisabb útvonalat.” (A zsűri értékeléséből)

Az, hogy egy mobilalkalmazás akadásmentesen fut a készülékünkön, vagyis fejlesztői oldalról tökéletes, ma már alapkövetelmény. Ami viszont érzelmi többletet ad és az egyszerűbb felhasználást is segíti, ami miatt az adott alkalmazást töltjük le és használjuk egy másik helyett, az már a design jelenlétének és megfelelő alkalmazásának köszönhető.

A vizuális felület tervezése kiemelkedő szerepet kapott az EgérÚt alkalmazás esetében. „A Drone Kreatív Kft. feladata az EgérÚt mobil alkalmazás arculati kialakítása, majd komplett grafikai tervezés volt úgy, hogy mindezzel a megrendelő piaci helyzetét erősítse“ – mondja Erdélyi Gábor, a cég vezetője. Az EgérÚt mobiltelefonokon futó, navigációs alkalmazás: a folyamatosan frissülő adatok és a megfelelően kialakított felület segítségével a felhasználója könnyen megtalálhatja a leggyorsabb útvonalat.

Az arculat kialakítóinak az okozta a legnagyobb kihívást, hogy az alkalmazás a különböző mobil operációs rendszereken a platformok közötti különbségek ellenére ugyanazt a felhasználói élményt nyújtsa.

A Google Play-ről (korábban: Android Market) több mint 21 ezren töltötték már le az ingyenes applikációt, ezzel a kategóriájában Magyarországon piacvezető. Hamarosan az iPhone tulajdonosakat is navigálja majd az EgérÚt, és már a Windows Mobile változatot is fejlesztik.

Magyar Formatervezési Díj – Vizuális kommunikáció kategória

Magyar Nemzeti Galéria - arculat

Alkotó: Stalker Studio Kft.: Vargha Balázs, Nagy Dániel

„A logó formai játéka kulturáltan egyszerű, elegáns, de egyben izgalmas is. Méltó módon hordozza azt az üzenetet, hogy itt egy tradicionális állami intézményről van szó, mely szeretne megújulni – megfelelve ezzel a kor vizuális elvárásainak.” (A zsűri értékeléséből)

„A Magyar Nemzeti Galéria esetében az arculatnak több szerepe is van” – mondja Vargha Balázs, a Stalker Stúdió vezetője. Az önazonosság felmutatásán túl egyik legfontosabb feladata, hogy megjelenítsen egy mai kortárs közeget, vagyis megteremtse azt a kontextust, amelyben kifejezhetővé válik a gyűjteményhez kapcsolódó múzeumi koncepció. Másrészt egyfajta médiumként – formai és tartalmi szempontból egyaránt – keretet, lehetőséget kell teremtenie a különböző aktuális tartalmak hatékony megjelenítésére.

A Galéria megújult arculatán közel egy évig dolgoztak. A képi alapelemek megalkotása és rendszerbe foglalása mellett az intézmény működésének sajátosságaihoz illeszkedő arculati elemek, kommunikációs felületek fejlesztése, arculati kódex kialakítása, illetve több időszaki kiállítás grafikai tervezése (Munkácsy Krisztus trilógia, Markó Károly és köre, Privát labirintusok, Hősök, királyok, szentek) volt a tervezőcsapat feladata.

Az alkotók 2011-ben a Galéria múzeumpedagógiai programjához kapcsolódóan további arculati és grafikai terveket is készítettek: weboldal tematikus kiegészítése mellett többféle – tartalmában a Galéria gyűjteményeihez kapcsolódó – gyermekeknek szánt társasjáték is született.

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória

European Biotechnology Award

Alkotó: Krajcsi Sarolta

„Az egyik legnagyobb erőssége ennek a tárgynak a komplex gondolkodás, ennek révén a formaalakítás, az anyaghasználat olyan eszközök, melyek – magas szinten alkalmazva – a gondolatiságot támasztják alá.” (A zsűri értékeléséből)

A biotechnológia rendkívüli eredményeket felmutató, dinamikusan fejlődő ágazat, ennek ellenére kevés szakmai elismerést igazoló díjjal rendelkezik. Krajcsi Saroltát e tények és édesapja szakmai tevékenysége sarkallták arra, hogy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének fémművesség mester szakán fél évig egy szakmai díjon dolgozzon.

Maga a kitüntetés egy fiktív, de hiánypótló elképzelés. „A díj alapját a DNS dupla-hélix formája, az ún. kettős spirál adta, amely a biotechnológia területeinek alapegysége” – mondja Sarolta. A tervezés során e molekula csavarodó formája átalakult: a pozitív tömeg, a test negatív testté, térré vált, majd ez kapott külső burkot. A díj ösztönzi szemlélőjét, hogy vegye a kezébe, nézzen bele, és vizsgálja meg rejtőző belső tartalmát.

A tárgy hengerpalástja rozsdamentes acélból készült. A hosszanti tengely mentén csavarodó belső tér víztiszta plexi korongokból épült fel, amelyek húzott acélszálra vannak felfűzve, a henger végénél pedig hernyócsavarral rögzítette Sarolta a palásthoz. A koncepció letisztulása és a kialakítás is több időt vett igénybe: a tervező több díjat is megvizsgált, majd a tárgy végleges formába öntése is hosszan tartó, precíz munkát igényelt.

Sarolta álma, hogy az évente megrendezésre kerülő European Biotechnology Award gondolata valós formát öltsön, és e díjat kapja meg minél több erre érdemes szakember.

Magyar Formatervezési Díj – Diák 

Látható és tapintható mesekönyv

Alkotó: Horváth Csilla

„A felvetés már önmagában is innovatív és hiánypótló – a megvalósult tárgyat nézve és tapintva az embernek az az érzése támad, hogy miért is nem találkozhatott eddig ilyen jellegű tárggyal, hiszen annyira kézenfekvő lenne ennek az igénynek a kielégítése.” (A zsűri értékeléséből)

Az együttolvasás élménye szinte kivitelezhetetlen azon családoknak, ahol látó és látássérült emberek is élnek együtt. Erre megoldás Horváth Csilla műve: a látható és tapintható mesekönyv. Csilla kedvenc gyerekkori meséjéhez, A csökönyös kiselefánthoz készített mind sík-, mind pedig Braille-írással megjelenített könyvet, sőt, az utolsó oldalra hangoskönyvet is beépített.

Az alkotó a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében szerzett BA diplomát, tanulmányait ősztől a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytatja. A könyvek szeretetét édesanyjától örökölte, a grafika világán belül a kiadványtervezés érdekli leginkább.

Egy iskolai munka kapcsán jött a könyv ötlete: egy csomagolástervezéses feladatnál lehetett szempont az akadálymentesítés. Ez indította el Csillában a gondolatot, hogy a témában jobban elmélyüljön, és látássérülteknek szóló mesekönyvet készítsen; ez lett a diplomamunkája.

A gravírozással és stancolással készült könyvből jelenleg három példány van; érdekesség, hogy a stancolt részeken különleges, karakteres tulajdonságú anyagok jelennek meg, pl. textil, szivacs. Sőt, a budapesti Vakok és Gyengénlátók Általános Iskolájának diákjainak kérése az elefánt csiszolópapírból készült. Csillát a gyerekek visszajelzésein kívül több szakember is segítette a munkája során.

„Megindító volt, hogy a négy könyvet tesztelő vak gyerekektől teljes listát kaptam mesékről, könyvekről, amiket szeretnének még illusztrálva a kezükbe fogni és olvasni” – emeli ki Csilla a legemlékezetesebb pillanatot, ami a könyvkészítés hosszú hónapjai alatt megtörtént vele.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíja – Termék kategória

„Galaxy” top & dress
Alkotó: Anda Emília

„Az alkotó alázattal nyúl vissza a tradicionális technikai alkalmazáshoz, a plisszírozás kézműves technikájához, mellyel érdekes téri formáltságot ad az elkészült ruhadarabnak.” (A zsűri értékeléséből)

A galaxisok születése inspirálta Anda Emília 2011 tavasz-nyár „street couture” darabjait, amelyekkel a magyar mellett new york-i, bostoni és bécsi üzletekben is találkozhatnak a divatrajongók.

A művész egy-egy kollekciója 55-65 mintadarabból áll, amelyet rövidebb-hosszabb előkészítés után, közel két hónap alatt saját műhelyében alkotnak meg.

A „Galaxy” top & dress kollekcióban a kulturális jegyek nem direkt módon jelennek meg. A tradicionális hangvétel árnyalt, átértékelt, modernizált értelemben lett beillesztve egyes részletek, technikai megoldások formájában. „Az egyik legfontosabb dolog megtalálni azt az arányt, amiben a tradicionális ízek mellett a kollekció aktuális és előremutató marad” – mondja Emília.

Fémszállal átszőtt hernyóselyem és pamut a kétdarabos kollekció alapanyaga, amelyek kisszériás technológiával, kézi plisszírozással és raffolással készültek. A plisszírozás egy, az anyag karakterét átalakító technológiai eljárás, amely során sablon segítségével gőzöléssel szabályos redőzöttségbe lehet az anyagot formázni. A raffolás is hasonló eredményhez vezet, csak apróbb léptékben lehet az anyagot redőzötté tenni. A kézzel készült ruhák nemes értékeket képviselnek; sikerüket jelzi, hogy több divatváros exkluzív üzletében is megvásárolhatók.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának különdíja – Diákkategória

Paprikum
Alkotó: Toronyi Péter

„A pályamunka egy magyar nemzeti szimbólumot képvisel, kultúrát és rituálét. Azt a szertartást, amelyben speciális összetevők, fűszerek használatára van szükség a kulturális ételek elkészítése során.” (A zsűri értékeléséből)

Száraz szegedi vagy kalocsai paprika, néhány őrlőmozdulat, és szórhatjuk is az ételre a tradicionális, magyar fűszert. Toronyi Péter álma, hogy e mozzanatok minél több magyar konyhában meghonosodjanak, és ezzel is erősítse a magyar paprika szerepét itthon és külföldön egyaránt.

Péter a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező mester szakán másodéves. A Paprikumot egy egyetemi féléves feladat során tervezte. A rozsdamentes acélból készült munkának jelenleg két prototípusa van. „A tárgy a rázási elven működik: egy acélgolyó – a rázási időtől függően – durvább szemcséjű vagy por állagú paprikaőrleményt készít” – mondja Péter. A finom állag eléréséhez pedig már néhány másodperc rázás is elegendő.

A mozsár könnyen tisztítható, akár mosogatógépben is mosható, időtálló anyag révén generációról generációra szállhat. Paprika mellett bármely száraz fűszert meg lehet őrölni vele: legyen az szegfűszeg, nagy szemű só, bors, vagy babérlevél.

Az alkotó három fő területet tartott szem előtt a tervezés során: a magyar nemzeti szimbólumokat, a rég elfeledett és a modern őrlési-zúzási technikákat, valamint a könnyű sorozatgyárthatóságot. A Paprikum forgácsolással akár kis sorozatszámban is alacsony költségen előállítható. Péter jelenleg gyártót keres.

A Nemzeti Innovációs Hivatal különdíja – Diák kategória

Helyi érdekű vasút a főváros számára
Alkotó: Molnár Ádám

„A munka fő erénye a szisztematikus, minden követelményre kiterjedő elemzés és megvalósítási javaslat, melyben innovatív, iránymutató elképzelések is megjelennek.” (A zsűri értékeléséből)

Molnár Ádám a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező szakán végezte tanulmányait. 10-11 éves kora óta formatervező szeretne lenni, sokat köszönhet szülei támogatásának, hogy ez az álma teljesült. Büszke arra, hogy több terve is kivitelezési fázisban van.

Ádám, sok más fiúhoz hasonlóan, szenvedélyesen szerette a vonatokat, kisgyerekként sokszor mentek a családjával a vasútállomásra vonatokat nézni vagy régi gőzmozdonyon játszani. A közlekedési eszközökhöz funkciókat, élményeket és emlékeket társít. Az egyetem első évében minden nap reggel és este megtette az Óbuda – Margit-híd közti távot, ekkor még nem gondolta, hogy mindez milyen sokat fog számítani diplomamunkájánál, ami nem más, mint egy reális alapokon nyugvó járműkoncepció.

„A tervezés során az iparágban fellelhető ismeretanyagokat úgy egységesítettem, hogy közben figyelembe vettem a főváros igényeit, szükségleteit” – összegzi Ádám. Éppen ezért a jellemzően gyors utasáramlás miatt a gépészet a szerelvény tetejére került, így a hagyományos szerkezetekhez képest nagyobb lett a tágas üléskialakítású, alacsonypadlós utastér. De a hosszú távon utazókra is gondolt Péter, hiszen a kerekekbe épített meghajtó motor azt eredményezte, hogy a forgóvázak felett kicsit megemelkedik a jármű padlószintje; aki hosszabb ideig utazik, az kényelmesen itt ülhet le. Mindebben a segítségére volt konzulense Jászberényi Attila, a MÁV Zrt.-től, opponense, Simon Károly, formatervező és témavezetője, Koós Pál, formatervező.

A Magyar Formatervezési Tanács különdíja – Termék kategória

Re+Concept
Alkotó: Medence Csoport Bt.: Magyar Gergely, Gross András, Terebessy Tóbiás, Buckó Bence, Farkas Sándor, Garai Mixi

„A Medence csoport Re+Concept táskakollekciója esetében … a mesterségbeli hozzáértés és a filozófia … egyenrangú társként, egymást segítve, kiegészítve jelennek meg a modellekben. Jó forma, jó terv találkozik a korszerű, világjobbító gondolattal.” (A zsűri értékeléséből)

Környezettudatosság, fogyasztói szemléletváltás, funkcionális, tartós, egyedi tárgy – e szavak mentén jellemezhető leginkább a Medence alkotócsoport. Mindennek a kulcsa az újrahasznosítás. „Célunk elsősorban nem az, hogy esztétikai alapon „trendi” terméket kínáljunk, hanem hogy a nagy mennyiségben termelődő hulladék további sorsáról gondoskodjunk” – mondja Magyar Gergely, vizuális kommunikáció tervező művész.

Alkotói workshopok, ahol a hulladékként kezelt anyagból használati tárgy lesz: ebben rejlik a Medence Csoport egyedisége, és e szemlélet ihlette a Re+Concept-et, amely eredménye az újrahasznosított reklámmolinók felhasználásával készített táskakollekció. Az upcycling célja a figyelemfelhívás: kreatív szemlélettel is meg lehet felelni a fogyasztói kultúra elvárásainak.

A csoport sikerét mi sem támasztja jobban alá, minthogy több hazai cég is részt vett már workshop-jukon vagy rendelt tőlük bútorokat, táskákat és egyéb kiegészítőket. Készítettek többek közt 1200 gyümölcskosarat is promócióra, de a szponzori megbízásából a Magyar Vízilabda válogatott is kapott tőlük táskákat.

Az ötlet külföldön is kapós: a budapesti Pipa utcai conceptstore mintájára Hongkongban is nyílik bolt várhatóan az idén, a bécsi Magyar Intézet fesztiválján pedig a csoport bútorait használta. Meswork elnevezésű nemzetközi műhelyükre 11 országból látogattak el 2011-ben a Tempus Közalapítvány támogatásával; ekkor közösen gondolkoztak a kreatív újrahasznosítás népszerűsítéséről.

magyar formatervezési díj, vargha balázs, vető péter, medence csoport, üveges péter, nagy dániel, toronyi péter, design hét 2012, molnár ádám, erdélyi dániel, csík gyula, püspök balázs, stalker studio, krajcsi sarolta, horváth csilla, anda emília Icon_print

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Termékkategória: YEESBOX csomagátadó automata

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Termékkategória: YEESBOX csomagátadó automata

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Tervkategória: U.P.G. egyedi hangszerkollekció

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Tervkategória: U.P.G. egyedi hangszerkollekció

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Vizuális kommunikáció kategória: EgérÚt navigációs szoftver vizuális arculat és mobil alkalmazás felület

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Vizuális kommunikáció kategória: Magyar Nemzeti Galéria - arculat

Magyar Formatervezési Díj 2012 – Vizuális kommunikáció kategória: Magyar Nemzeti Galéria - arculat

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíja – Termék kategória: „Galaxy” top & dress

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíja – Termék kategória: „Galaxy” top & dress

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának különdíja – Diákkategória: Paprikum

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának különdíja – Diákkategória: Paprikum

A Nemzeti Innovációs Hivatal különdíja – Diák kategória: Helyi érdekű vasút a főváros számára

A Nemzeti Innovációs Hivatal különdíja – Diák kategória: Helyi érdekű vasút a főváros számára

A Magyar Formatervezési Tanács különdíja – Termék kategória: Re+Concept

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: Látható és tapintható mesekönyv

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: Látható és tapintható mesekönyv

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: Látható és tapintható mesekönyv

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: European Biotechnology Award

Magyar Formatervezési Díj – Diák kategória: European Biotechnology Award

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317