Logomain

Design Hét - a legjobb programok szerdára

By Tóth Katalin 2012. október 3. 11:56

szerk at hg dot hu

720130604-20111-kudhu5.gallery

Julia Kaldy for Bits & Beats

520130604-20111-1e2i101.gallery

Térjünk a tárgyra!

120130604-20111-z7nljj.gallery

Swiss Positions - 33 nézet a fenntartható építőművészetről

420130604-20111-15oiiqd.gallery

Fabio Novembre kollekciója a Driade számára

620130604-20111-122vuju.gallery

Hello Wood - Pletykapad by Sporaarchitects

220130604-20111-p6g57r.gallery

NOS - Bára Prášilová kiállítása

320130604-20111-164nplr.gallery

Nyitott Műhely - Balla Vivienne fotográfus - Studio V

820130604-20111-1k4gfv7.gallery

Vázsonyi János és Dj Bootsie

Design Hét Budapest szerdai programajánló

Hihetetlen, de már a Design Hét közepén járunk! Természetesen ma is izgalmas programok várnak ránk, különös tekintettel a divatrajongókra: három műhely is kinyitja ma a kapuit az érdeklődők előtt. A Kitchen Budapest az ideális slow design jelszava alatt született spekulatív design projekteket mutat be, a Szatyor bárban a kedvenc tárgyak témakörét feszegető fotókiállítás nyílik a DesignShop.eu szervezésében, a Toldiban Design Meetup keretében ismerkedhetünk meg a Hello Wood idei alkotásaival. Az estét a Bits&Beats divat kiadása zárja, ahol Dj Bootsie és Vázsonyi János mellett a díszvendég Káldy Júlia cipőtervező lesz.

Ma három nyitott stúdióba látogathatunk el, melyek mindegyike kapcsolódik a divathoz valahogyan: a Flatlab három divattervezője mellett a két grafikus, Laki Eszter és Szőke Gergely, valamint az interakciótervezéssel foglalkozó Abe Han várja a látogatókat, és ma nyílik Hencz Péter fotográfus kiállítása; Anna Amélie showroomjával a fiatal tervező táskáival és kiegészítőivel ismerkedhetünk; Balla Vivienne divatfotós műtermében pedig szintén egy kiállítás és képvásár várja az odalátogatót.

A Kitchen Budapestben déltől a nemrég lezajlott 'Az ideális slow life' workshop eredményeit tekinthetjük meg. Olyan spekulatív design projektekről lesz szó, amelyek kiszolgálják a lassú életvitelt, ugyanakkor ötleteikben érzékelhető a finom kritikai él is.

A Design Hét Budapest díszvendégeként jelen lévő olasz sztárdesigner, Fabio Novembre holnap tart előadást a MOMÉ-n, programmal azonban a mai napra is készül: este 6-kor nyílik a kiállítás az olasz piazza-építészet által inspirált kollekciójából az Olasz Kultúrintézet galériájában, utána pedig este 8-tól Winkler Nórával beszélget a szex és a design kapcsolatáról.

A Ponton Galéria a svájci fenntartható építészet fontos példáit felvonultató fotókiállítással vesz részt az idei Design Héten, hiszen a slow design az építészetben is értelmezhető. A Swiss Positions - 33 nézet a fenntartható építészetőművészetről című kiállítás november 3-áig megtekinthető.

A MOME line – design műhely és a REFLEKT Stúdió közös szervezésében Design Meetupot tartanak ma este a Toldi moziban, ahol a Hello Wood szervezői mutatják be az idei táborban és a Sziget Fesztiválra készült produktumokat. A rövid, pörgős, vetítéssel tarkított előadások után a közönségnek lehetősége nyílik majd kérdezni, hozzászólni, vitatkozni. Az előtérben pedig a Hello Wood kiállítás látható, melynek tervezésében és installálásában a MOME elsős építészhallgatói is részt vettek.

Este 7-kor nyílik a DesignShop.eu által meghirdetett Térjünk a tárgyra! fotópályázat nyertes alkotásait bemutató kiállítás a budai Szatyor bárban. A nyílt fotópályázatra olyan portréfotókat vártak, amelyek a szereplőt kedvenc tárgya(i) társaságában ábrázolják. A beküldött képek közül kiválasztott nyertesek mellett a DesignShop.eu tervezői is bemutatkoznak majd egy-egy fotóval.

A Cseh Centrum szintén egy fotókiállítással jelentkezik: Bára Prášilová cseh fotográfus, már két alkalommal nyerte el az Év Fényképésze díjat a Czech Grand Design-on. Munkájában egyesíti a művészfotók és a megrendelésre készült felvételek világát. A Design Héten bemutatott fényképsorozat a repülés vágyálmának megvalósítását szolgáló kis, képes útmutatóként is értelmezhető; lépésről lépésre vezeti el a látogatót a tető szélére, a város fölött lebegő képzelet határtalan terébe. A kiállítás szintén november 7-éig látogatható.

Este a slow designhoz képest igencsak felgyorsulnak az események: 8-kor kezdődik a Pecha Kucha Night, ahol a pörgős előadásokon a slow design és építészet terén alkotó hazai tervezőket ismerhetjük meg. A helyszín ezúttal a Doboz, a belépő 1500 Ft, diákoknak 1000 Ft.

A Bits&Beats - Design After Dark partisorozatának mai témája a divat: a meghívott vendég Káldy Júlia cipőtervező, a minőségi szórakozást pedig Dj Bootsie és Vázsonyi János kooperációja garantálja. A vizuális élményért a VjCentrumból érkező KRJC és EXLEX felelős ma este a Gozsdu Manó Klubban.

kiállítás, kiallitas, kitchen budapest, Ponton Galéria, bits&beats, fenntarthatóság, pecha kucha night, balla vivienne, slow design, anna amélie, flatlab, design hét 2012, nyitott műhely, anna amelie Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317