Logomain

A Design Hét legizgalmasabb keddi programjai

By Ongrádi Melinda 2012. október 2. 13:30

szerk at hg dot hu

Október 2-án United Future ZIP konferencia, BME és AMI hallgatók kiállításai, Nyitott Stúdiók és természetesen a Bits & Beats partisorozat várja az érdeklődőket!

Teljes sebességgel dübörög a Design Hét! Október 2-án többek között a fenntartható fejlődés fontosságát boncolgató United Future ZIP konferencia, a BME és az AMI hallgatóinak munkáit bemutató kiállítások, a Nyitott Stúdiók sorozat műhelyei - az MYD-II és az Articsók Stúdió –, és természetesen a Bits & Beats – Design After Dark partisorozat következő állomása várja az érdeklődőket. Íme tételes keddi programajánlónk:

Neonfenyek20130604-20111-q96czt.gallery

Bits & Beats - Design After Dark

Azoknak, akik igazán bírják a gyűrődést, a Gozsdu Manó Klubban a helyük a HG.HU-val együttműködésben szervezett Bits & Beats - Design After Dark bulin 21:30-tól kifulladásig. Ma este az építészet áll a fókuszban: DJ Bodoo & VJ Vince Varga with special guest Samu Szemerey.

A designologist lab United Future ZIP címmel konferenciát szervez aMűvészetek Palotája Üvegtermében 11:00 és 16:00 óra között.  Az UF célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára.

Lollini Fotógrafika Stúdió 12:00 és 16:00 óra között a mai napon folytatja izgalmas workshopját. Egy fotókabinban minden vállalkozó szellemű látogatóról képet készítenek a stúdió alkotói, majd a portréhoz hozzá is rajzolnak, "amúgy lollinisen". 

Slow Design=jó design? kérdésre keresi a választ a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének válogatása, mely a design oktatóműhely hallgatóinak munkáiból áll. A kiállításnak aMuseion No1. Galéria ad otthont 16:00 órától.

Az ille-olla Stúdió ma újra ÉN-idővel ajándékozza meg mindazokat, akik17:00 és 21:00 óra között ellátogatnak a Döbrentei utcába. Stílustanácsadó segítségével mindenki megtalálhatja a számára legelőnyösebb öltözékkombinációt.

Nyitott Stúdiók keretében a mai napon a következő műhelyek várják a design rajongókat: 
Finta Csaba - MYD-II 14:00-18:00 myd2.hu 
Czakó Zsolt - Articsók Stúdió 10:00-18:00 czakozsolt.hu 

Az Anagraphic, azaz Farkas Anna és Batisz Miklós tervezőpáros 17:00 órától mutatja be Starry Light lámpáját a Hajós utcai Arkhena Showroomban. 

A legmagasabb technológia egyesítésével létrehozott termékek megismertetését tekinti legfőbb feladatának a Kubus Design Concept Store. A Slow design, avagy szórakoztató prémium termékekcímű programon 17:00 és 22:00 óra között a látogatók megismerhetik a Revox egyedülálló prémium hálózati zenelejátszóját, és a német ad-notam tükörbe integrált televízióit.

Az 1982-ben alakult FISE Galériába az alapító tagok térnek vissza a First Fishes című csoportos kiállítással 18:00 órától.

Forma 8 címmel nyílik kiállítás az MMKM Elektrotechnikai Múzeumában 18:00 órakor. A BME ipari termék- és formatervező szakos hallgatóinak munkáit felvonultató tárlat műszaki és technológiai újítások megismertetését tűzte kis céljául. Ugyanitt Neonfények címmel 18:00 és 21:00 óra között felkapcsolt állapotban tekinthetők meg a múzeum neonfényreklámjai.

A Medence Szalonban 18:00 órától a Kirakat fókusz című program veszi kezdetét, melynek célja a környezettervezés, a tárgykultúra területén működő alkotók aktuális projektjeinek bemutatása. 

Az MKVM kiállítás sorozatán idén a textíliák kerülnek fókuszba. A szervezők "avizó-kiállításának" célja felhívni a figyelmet a Szoc Dekora, a közelmúltunk közízlést befolyásoló és meghatározó irányzatára.

Printa Basic kollekciója mutatkozik be 19:00 órától a Rumbach Sebestyén utcai bázisán. Az újrahasznosított textilek és különleges biopamut alapanyagok felhasználásával készült kollekción túl az érdeklődők megismerhetik a concept store tervezési és gyártási szemléletét is. 

A Design Hét Budapest saját szervezésében megvalósuló Slow Cinema összeállítás keretében 20:30-as kezdettel a török Nuri Bilge CeylanMessze című filmjét tekinthetik meg a Cirko-Gejzírben. A belépés ingyenes, jegyfoglalás: jegy@cirkofilm.hu; a jegyeket az előadás kezdete előtt legkésőbb 30 perccel át kell venni a mozi pénztárában.

magyar design, program, design hét 2012, október 2-iki programok Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317