Logomain

Pest java a Printa térképén és tárgyain

By Kovács Dániel 2012. szeptember 27. 11:30

szerk at hg dot hu

Printaspest-small20130604-20111-1biofxq.gallery

Printa's Pest

Bogracs-small20130604-20111-1wlk411.gallery

Printa Pest Collection - Bogrács

Csatorna-small20130604-20111-1exspt5.gallery

Printa Pest Collection - Csatorna

Hidak-small20130604-20111-1jpcjho.gallery

Printa Pest Collection - Hidak

Rs-small20130604-20111-d0yzlh.gallery

Printa Pest Collection

Elkészült a Printa Galéria alternatív pesti városnéző útikalauza, a Printa’s Pest új kiadása, amelyben Nick Robertson szövegét fiatal illusztrátorok munkái kísérik. Budapest sajátos karakterét azonban nem csak itt, hanem a galéria-műhely Printa Pest Collection nevű tárgyain keresztül is érezhetjük.

Elkészült a Printa Galéria alternatív pesti városnéző útikalauza, a Printa’s Pest új kiadása, amelyben Nick Robertson szövegét fiatal illusztrátorok munkái kísérik. Budapest sajátos karakterét azonban nem csak itt, hanem a galéria-műhely Printa Pest Collection nevű tárgyain keresztül is érezhetjük.

Printa's Pest

A Printába betérő vásárlók gyakran érdeklődnek, hová menjenek vacsorázni, bulizni, kiállítást nézni – nekik kedveskedve készítették tavaly az első Printa's Pest kiadványt. Olyan bárokat, romkocsmákat, galériákat, boltokat ajánlottak a kiadvány készítői, ahová idelátogató barátainkat szokták elvinni, hogy olyannak láthassák Budapestet, ahogyan az itt élők szeretik. Művészeket, barátokat, az egész Printa közösséget megmozgatva állították össze a térképet.

Idén szükség volt egy friss verzióra. Egyfelől azért, mert az első kiadás nagy sikert aratott, gyorsan elkapkodták. Másfelől mert Budapest folyamatos mozgásban van, rajzolódik át a az élmények térképe - új boltok, galériák nyílnak, menő romkocsmák zárnak be néhány hónap leforgása alatt.

A Printa’s Pest megalkotásában a tervezőket saját közege érdekelte, a pesti belváros, főként a hetedik kerület vonzáskörzetének feltérképezése.

A kiadvány formátumának megválasztása magától értetődő volt, hiszen a grafika és a szitanyomás fontos médiumok a Printa életében. A térképet tehetséges fiatal tervezők illusztrálták, és a Printa szitaműhelyében kapta végleges formáját, így grafikaként is működik. Praktikus tokba helyezték és négy szitázott képeslappal egészítették ki.

A szövegíráshoz Nick Robertson újságírót kérték fel, aki ellátogatott minden helyre személyesen, és leírta a tapasztalatait.

Printa / Pest Collection

A Printa tárgyain kezdetektől feltűntek a város nem hivatalos jelképei, személyes szimbólumai. Budapest első concept store-jának tervezői az utóbbi években a szuveníreket új kontextusba helyezték, olyan ajándékok, emléktárgyak készültek, amelyeket a budapesti élet inspirált - abból merítettek, ahogyan a várost az itt élő művészek tapasztalják.

Ha ki kell emelni néhány fontos hívószót, akkor a street art, a tipográfia, a szubjektív térképek, a grafika szeretete áll a középpontban. A szuvenírek nem csak a turisták körében voltak népszerűek, budapestiek is gyakran vásárolják őket, ugyanis a Printa számára nagyon fontos, hogy valóban minőségi tárgyak szülessenek, és amennyire a szuvenírek műfaja engedi, a környezettudatosság minden szempontjának megfelelve, újrahasznosított vagy éppen biopamut alapanyagokat használva.

Ahogyan a város is folyamatosan változik, úgy a szuvenír kollekció is bővül, formálódik, új tárgyakkal és motívumokkal gazdagodik. Ezúttal egy új, egységes arculatot kapott, elsősorban a szubjektív térkép mintázataiból kiindulva. Így született a Pest Collection. A tipográfiát középpontba állító kollekció a legváltozatosabb tárgyakon igyekszik megragadni a város karakterét - párnák, táskák, képeslapok, kitűzők, pólók és különféle méretű nyomatok alkotják az új sorozatot.

design, grafika, magyar design, tervezőgrafika, printa Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317