Logomain

Szigorúan játékos ruhák a Zagabotól

By Tóth Katalin 2012. szeptember 17. 12:49

szerk at hg dot hu

1.gallery

LINARR - zagabo 2012 ősz-tél

2.gallery

LINARR - zagabo 2012 ősz-tél

3.gallery

LINARR - zagabo 2012 ősz-tél

4.gallery

LINARR - zagabo 2012 ősz-tél

5.gallery

LINARR - zagabo 2012 ősz-tél

9.gallery

LINARR - zagabo 2012 ősz-tél

6.gallery

IPSILON - zagabo 2012 ősz-tél

7.gallery

IPSILON - zagabo 2012 ősz-tél

8.gallery

IPSILON - zagabo 2012 ősz-tél

Szabó Gabi mindkét kollekciója a szigorú és a játékos ellentétpárjára épít.

A Szabó Gabi jegyezte márkától, a zagabotól már megszoktuk, hogy minden szezonnal valami újjal rukkol elő a női ruhák terén. Hol meglepő színekkel vagy vonalakkal operál, hol egy váratlan helyen felbukkanó zseb vagy rátét borítja fel az utcai divatról alkotott elképzeléseinket. Ez a hatás 2012-es ősz-téli kollekciónál sem marad el, azonban a tervező kicsit átértelmezte a játékosság fogalmát; kiegészítésként a fogalom ellenpárját alkalmazta, így első ránézésre egészen szigorú kompozíciókat alkotott. 

Azonban most sem maradhatnak el a meglepő fordulatok, ha megnézzük a LINARR kollekció összes darabját, arról nem is beszélve, hogy ebben a szezonban egy vadonatúj férfi vonal is elindult zagabo IPSILON néven. 

"A szabad alkotás nagyon jó játék, de akkor válik igazán izgalmassá ha viszünk bele pár szabályt, mert ott kezdődik a határok feszegetése." Ez a kihívás hajtotta Szabó Gabit, a zagabo alapító tervezőjét, amikor belevágott egy merőben új zagabo kollekció tervezésébe. Félretette az íveket, elköszönt a lecipzározható alkatrészektől és belépett a szigorú vonalak világába. Vitt magával jó pár vonalzót, és azért becsempészett pár apró színvillanást is. A szabály a letisztultság volt: éles sarkok és metsző egyenesek. Ebből született a LINARR, egy geometrikus formanyelv zagabo dialektusban. 

„A LINARR kikacsint azok felé is, akiknek eddig esetleg túl sok volt a játékosság a zagaboban. Talán többek között nekik akartam megmutatni, hogy lehet játékosságot vinni a letisztultságba, és izgalmat az egyszerű formákba.” Természetesen a mostani kollekció azért nem szakít teljesen a márka stílusjegyeivel. Megtalálható benne az aszimmetria, a kifinomult szabásvonal-használat, és olyan sikerdarabokat is továbbgondol, mint a fogalommá váló zagabo esőkabát és a tavaly télen megalkotott új öltözékkategória, a zagabo kapuczka.

„Jó, jó, de mikor lesz már pasi kollekció?” Ez a kérdés több mint három éve hangzik el újra és újra. A külső unszolás és a belső késztetés végül most ősszel ért célba, amikor kamera elé álltak a zagabo IPSILON férfikollekció első darabjai. 

„Valószínűleg nem véletlen, hogy a LINARR-ral együtt készültek el az első férfiszettek, hiszen itt is visszafogottan kell megvalósítani az ihleteket. Míg a női kreációk sokkal több teret engednek, a férfiaknál óvatosan kell papírra, majd anyagra ültetni az ötleteket. Ez egy folyamatos egyensúlyozás, ahol szempillantás alatt találhatod magad az egyik oldalon a közhelyesség csapdájában, míg a másik oldalon a bohóchatást kell elkerülnöd.” – foglalta össze Gabi az IPSILON alkotófolyamatát. A tervezés végeredménye a zagabora jellemző kettősséget mutató kollekció, amelyben az egyedien elegáns stílus és a játékos street-fashion is megtalálható.

LINARR:

Designer: Szabó Gabi
Fotó: Kovács Tamás Sándor
Smink & haj: Vörös Viki
Stylist: Bálint Sára
Modell: Christine @ artmodels 

zagabo IPSILON:

Designer: Szabó Gabi
Fotó: Kovács Tamás Sándor
Smink & haj: Vörös Viki
Stylist: Bálint Sára
Modell: Norbert @ artmodels 

divat, kollekció, magyar divat, zagabo, 2012 ősz-tél, szabó gabi, női kollekció, férfi kollekció, linarr, ipsilon Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317