Logomain

6000 dollárt nyert fejlesztésre a Matyodesign

By Tóth Katalin 2012. szeptember 12. 10:49

szerk at hg dot hu

Matyodesign_polok_500.gallery

Matyodesign - pólók_500

Matyodesign_minta_2_500.gallery

Matyodesign - kampányfotó_500

Matyodesign_minta_3_500.gallery

Matyodesign - minta_500

Matyodesign_minta_1_500.gallery

Matyodesign - minta_500

Matyodesign_lanyok_erzsi_500.gallery

Matyodesign - Bogyisz, Erzsi és Rozi_500

A pályázaton elnyert pénzből új munkahelyeket teremtenek a tardi divatiparban.

Pontosan egy éve mutattuk be a tavaly tavasszal indult Matyodesign márkát, és a név mögött álló testvérpárt, Váczi Rozit és Váczi Bogyiszt. A gyorsan nagy sikert elért tervezőpáros koncepciója szerint a lányok gyermekkorának helyszínén, a matyóföldi Tardon élő tősgyökeres asszonyok autentikus matyó hímzéseket készítenek modern, mindennapi viseletre alkalmas ruhákra. A lányok az inspirációt mindig a faluhoz, az ottani emberekhez és a matyó kultúrához fűződő szoros viszonyukból merítik. Most egy versenypályázaton 6000 amerikai dollárt nyertek vállalkozásuk fejlesztésére, melyből újabb tardi asszonyok számára tudnak munkahelyet teremteni, és beindítanak egy biopamut vonalat is.

Az eleinte kizárólag webshop formájában működő Matyodesign 2011 szeptemberében bemutatóteremmel, illetve 7 hazai és 2 külföldi viszonteladóval bővült. 2012 májusában a vállalkozás elnyerte a Pro Bono díjat. Jelenleg 6 tardi asszonynak jelent munkát a Matyodesign, amely a NESsT-től elnyert díjjal bővülni fog, mivel októbertől foglalkoztatunk egy helyi varrónőt is. Így a gyártási folyamat egésze Tardra helyeződik. Létrehozunk Tardon egy műhelyet, ahol a tardi kollégáknak biztosítunk helyet a munkára, illetve a későbbiekben bármely érdeklődőnek a tanulásra. Bízunk benne, hogy a faluban élő fiatalok számára szemléletváltó erejű, a falu egészére nézve pedig előremutató az új műhely létrehozása. 

NESsT olyan hosszútávon fenntartható társadalmi vállalkozások fejlesztésével foglalkozik, amelyek a feltörekvő gazdaságok legfontosabb társadalmi kihívásaira keresik a megoldásokat. 1997-es budapesti alapítása óta a NESsT közel 2000 társadalmi vállalkozásnak nyújtott pénzügyi támogatást és üzletviteli tanácsadást, illetve mentori támogatást a világ 40 országában. 

A NESsT-Citibank For-profit Társadalmi Vállalkozásokat Fejlesztő Program Versenypályázata 2011 őszén kezdődött egy pályáztatási, majd egy oktatási folyamattal. A 12 versenyben lévő vállalkozó csoport mindegyikének el kellett készítenie egy üzleti tervet, amelyek közül három nyertes került ki. A döntés során az üzleti életképesség és a társadalmi szempontok figyelembevétele volt a legfontosabb. 

Horváth Anna, a NESsT vállalkozásfejlesztési menedzsere elmondta: „Büszkék vagyunk arra a fejlődésre, amelyen a Matyodesign a közel egyéves program során keresztülment. A kezdetektől jelenlevő hitelességhez és elhivatottsághoz üzleti gondolkodás és a mérhető társadalmi hatás erősítésének igénye is társult. Azaz a hagyományos vállalkozások kizárólag profitra koncentráló szemléletével szemben kettő (pénzügyi és társadalmi), sőt a tervezett biopamut vonallal (a környezetivel kiegészülve) már három három fontos szempont között egyensúlyoz tudatosan és sikeresen.“ 

divat, fejlesztés, támogatás, magyar divat, népművészet, hímzés, matyó, matyodesign, nesst Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317