Logomain

A Design Héten debütál a csillagkép-lámpa

By Ongrádi Melinda 2012. szeptember 7. 11:25

szerk at hg dot hu

Farkas Anna tervezőgrafikus Batisz Miklós belsőépítésszel közösen alkotta meg a Starry Light termékcsaládot.

Az idei Design Hét keretén belül debütál Magyarországon a Starry Light, amely egyszerre formatervezési különlegesség és világítástechnikai bravúr. Tervezője az Anagraphic alkotója: Farkas Anna tervezőgrafikus, aki Batisz Miklós belsőépítésszel közösen alkotta meg a termékcsaládot. A lámpa ötletét egy egyedi, a tavalyi 2500 Watt kiállításra készített darab adta, amelyen a tervező először kísérletezett a csillagképek háromdimenziós megjelenítésével. A Starry Light kollekció ebből a kísérleti modellből, közel egy éves termékfejlesztést követően született meg, és októbertől a nagyközönség számára is elérhető lesz.

Starry_light_1.gallery

A lámpatest különlegességét a bura geometriája és a rajta elhelyezkedő furatok kombinációja adja – utóbbiak ugyanis meghatározott rendben, a csillagok állásának megfelelően helyezkednek el a félgömbön, ezáltal a működő lámpatest az éjszakai égboltot vetíti a szoba mennyezetére és falaira. A csillagok felismerését a három színben elérhető bura belső felületére rajzolt konstellációk segítik.

A lámpatest másik különlegessége az a fényforrás, amelyet ehhez a lámpához fejlesztettek ki, és amely  kettős funkciót lát el. A forradalmian új LED technológiának köszönhetően a fényforrás lefelé és felfelé különböző erősségű és irányú fényt bocsát ki, így megfelelő helyi megvilágítást biztosít, ugyanakkor ideális körülményeket teremt ahhoz, hogy a furatokon keresztül a fény a mennyezetre és a falakra vetüljön.

A Starry Light jelenleg a két napforduló és a két napéjegyenlőség csillagtérképét ábrázoló alapváltozatban kapható, de mivel minden lámpatest egyedileg, kézzel, hazai műhelyekben készül, a bura személyre szabható. Az adott földrajzi hely és időpont ismeretében meghatározott konstellációkkal is rendelhető a lámpabura, ezáltal a Starry Light időtálló és kifejezetten személyes ajándék lehet szeretteinknek.

A Starry Light lámpacsalád a Design Héten mutatkozik be a nagyközönségnek. Az Anagraphic és az Arkhenea Showroom szervezésében szeptember 28. és október 5. között tart nyitva az a minikiállítás, amelyen a látogatók megismerkedhetnek a különleges, kézzel készülő burákkal és a fényforrással
(1065 Budapest, Hajós utca 25., nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10–18 óráig; megnyitó: október 2., 17 óra).

A program a Design Hét Budapest 2012 eseménysorozat hivatalos része.

Kapcsolat: www.starrylightlamps.com, www.facebook.com/StarryLightLamps

világítás, lámpa, magyar design, design hét budapest, farkas anna, design hét 2012, starry light, csillagkép lámpa, lámpatervezés Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317