Logomain

Élj lassabban! - ízelítő a Design Hét nyitókiállításának anyagából

By Tóth Katalin 2012. szeptember 6. 18:23

szerk at hg dot hu

10.gallery

Kísérleti hibrid bútor - Mónus Kata

6.gallery

Cross-rope bútor - Mónus Kata, Bozsik Tamás

4.gallery

Paq Chair - Csire Géza

2.gallery

Stick Vases - Shir Atar

5.gallery

Kálha - Toronyi Péter

1.gallery

The Magyar Briefcase - Tom Sloan

Design Hét Budapest - Slow Design kiállítás

Lassíts! Töltsd meg az életed tartalommal és mélységgel! Mondj nemet a képtelen ütemben zajló fogyasztásra, és adj a mindennapjaidnak új minőséget! A Design Hét Budapest Élj lassabban! – Slow Design címmel 2012. szeptember 28-án, a Design Terminálban nyíló nemzetközi kiállítása több, mint nyolcvan designalkotáson, projekten keresztül mutatja be a lassúság designkultúráját. Az október 28-ig megtekinthető exkluzív tárlat az utóbbi évek legfrissebb alkotásain keresztül nyújt betekintést a téma mélységeibe.

Kísérleti hibrid bútor - Mónus Kata

A Design Hét Budapest saját szervezésében megvalósuló nyitókiállításnak a tematikája és a címe egybe cseng a designfest idei szlogenjével: Élj lassabban!, vagyis lassíts, töltsd meg az életedet tartalommal és mélységgel! A Slow Design kifejezés egy évtizede honosodott meg a szakmai köztudatban; elsősorban egy demokratikus és holisztikus tervezői magatartást takar, olyan felelős és tudatos tervezői gyakorlatot, amely a tárgyak teljes életciklusával számolva a design hosszú távú hatásaira koncentrál, hisz a fenntartható fejlődésben, a regionalizmusban, a kulturális sokszínűségben, a lokális értékekben és az egyediségben.

Sticks Vases - Shir Atar

A kiállítás tárgyanyaga a Slow Design tematikának megfelelően tizenhárom téma köré csoportosul, melyek a társadalmi, gazdasági vagy ökológiai problémákra reflektáló design megoldásokat járják körül: Csináld magad!, Ökodesign, (G)lokalizmus, Befogadó tervezés, Alacsony technológiai szint, Narratív tervezés, Új kézművesség; Tervezett szemét (Recycling: Downcycling – Upcycling), Újraértelmezett hagyományok, Egyszerűség, Társadalmilag elkötelezett tervezés, Városi kerékpározás és Városi gazdálkodás.

Kálha - Toronyi Péter

A tizenkét országból választott nemzetközi és hazai példák a Slow Designhoz kapcsolódó fogalmakat és tervezői attitűdöket a lehető legszélesebb spektrumban mutatják be. A szakemberek számára is sok meglepetést tartogató tárlat különleges tárgyanyaga az utóbbi évek legfrissebb és számos nemzetközi díjjal elismert alkotásait hozza testközelbe a magyar közönség számára. Az újszerű és merész anyaghasználat mellett a tárgyakra erős individuális felhang jellemző; az alkotások alapjaiban értelmezik újra a hulladék fogalmát. A kiállításon növényi termésekből készített csillárral vagy rozsdás vízvezetékcsövekből konstruált székkel éppúgy találkozhatunk, mint a hajléktalanok alapvető problémáira választ adó többfunkciós eszközzel és a városi gazdálkodás (urban farming) aktuális példáival.

Cross-rope bútor - Mónus Kata, Bozsik Tamás

A rendhagyó installációt a sporaarchitects csapata tervezte és kivitelezte, akiket az egyik legtekintélyesebb építészeti és design magazin, a 2010-es Wallpaper a világ harminc legizgalmasabb építészirodája közé választotta. A kiállítás kurátora Halasi Rita Mária, projektmenedzsere Tornyánszki Éva. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Design Hét Budapest 2012. szeptember 28. és október 7. kínál különböző programokat; támogatója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzeti Kulturális Alap, védnöke a Magyar Formatervezési Tanács; szervezője a Design Terminál, a Forum Hungaricum intézménye.

The Magyar Briefcase - Tom Sloan

Az Élj lassabban! – Slow Design kiállítás 2012. szeptember 28. és október 28. között ingyenesen látogatható.

design, bútor, formatervezés, kiállítás, kiallitas, magyar design, program, megnyitó, tárgy, design hét 2012, budapest design week, bdw Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317