Logomain

Teáskészletet ad ki a százéves magyar designer

By Katona S. Ádám 2006. augusztus 18. 00:00

szerk at hg dot hu

Ziesel Éva, a magyar design elő klasszikusa teáskészletet ad ki századik születésnapjára. Az ötvenes években megtervezett tárgyak olyannyira eltaláltak, hogy a mind a mai napig megállják helyüket bármilyen környezetben.

Ziesel Éva, a magyar design elő klasszikusa teáskészletet ad ki századik születésnapjára. Az ötvenes években megtervezett tárgyak olyannyira eltaláltak, hogy a mind a mai napig megállják helyüket bármilyen környezetben. Ziesel Éva, vagy ahogy külföldön ismerik Eva Zeisel, mindig is a személyes, szubjektív formavilágra törekedett, mindezt úgy, hogy nem hagyta figyelmen kívül a tömegtermelés szabályszerűségeit. Sajátos, a játékosságot sem mellőző letisztult formavilágával, „humanista designjával” nem véletlenül vált világhírűvé, olyan ikonikus termékcsalád megalkotójává, mint például a „Hallcraft- Tomorrow’s Classic” étkészlet.

63295_cikk20130531-31141-nyv5qw.gallery

:image_5692

Az 1906-ban
született keramikus formatervező százéves születésnapját méltó módon kívánja megünnepelni, újból kiadja a rozsdamentes acél „Eva Kettle” teáskannát és a „Pinnacle Tea Set” teáskészletet. Mindkét tárgy, illetve termékcsalád magán hordozza Eva Zeisel sajátos látásmódját, melynek középpontjában az elegancia, az időtlenség és a praktikum állnak. A két színben elérhető, háromdarabos „Pinnacle Tea Set” és az „Eva Kettle” nemcsak teáskanna illetve teáskészlet, hanem „a teáskanna” és „a teáskészlet”. Egyszerűségükkel megteremtették eme használati termékcsalád „általános designját”, melyet még most, ötven évvel később is rendre „felmelegítenek” formatervezők a világ valamennyi szegletében.

Az idei reissue-darabok, tekintettel arra, hogy Eva Zeisel neve és a stílust-teremtő forma ellenére alapvetően használati tárgyakról van szó, nem fognak sokba kerülni. A teáskanna nyolcvan, a kiöntő negyven, a cukor- és a tejkiöntő pedig harminc dollár lesz. Gyűjtők figyelem: az első ötszázötven újra kiadott „Eva Kettle” kanna sorszámozott! A kollekciót szeptembertől, a Bloomingdales oldalán keresztül lehet megvásárolni.

design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317