Logomain

A designer afférja a brit arisztokráciával

By Malustyik Orsolya 2012. augusztus 2. 13:34

szerk at hg dot hu

Lancaster_house_1.gallery

A megújult Lancaster House

Lancaster_house_2.gallery

A megújult Lancaster House

Lancaster_house_3.gallery

A megújult Lancaster House

Lancaster_house_4.gallery

A megújult Lancaster House

Lancaster_house_5.gallery

A megújult Lancaster House

Lancaster_house_6.gallery

A megújult Lancaster House

Lancaster_house_7.gallery

A megújult Lancaster House

Lancaster_house_8.gallery

A megújult Lancaster House

Lancaster_house_9.gallery

A megújult Lancaster House

Lee Broom megérdemeltem érezheti magát az idei olimpiai játékok egyik győztesének, design-kategóriában ugyanis ő vihette haza az "aranyérmet". Broom az egyik résztevője annak a hazai, designerekből álló csapatnak, amely kortárs értelmezésben fogalmazta újra a londoni Lancaster House helyiségeit. A 19. századi épület, amelyben jelenleg a brit üzleti nagykövetségnek ad otthont, teljesen új arculatot kapott azáltal, hogy a kortárs művészek miként értelmezték a régi és az új viszonyát, együttélését a berendezett tér viszonyában. A tervezőcsapatban olyan nevekkel találkozhatunk, mint Terence Conran, Ross Lovegrove vagy éppen a Foster and Partners.

Lee Broom megérdemeltem érezheti magát az idei olimpiai játékok egyik győztesének, design kategóriában ugyanis ő vihette haza az "aranyérmet". Broom az egyik résztevője annak a hazai, designerekből álló csapatnak, amely kortárs értelmezésben fogalmazta újra a londoni Lancaster House helyiségeit. A 19. századi épület, amelyben jelenleg a brit üzleti nagykövetségnek ad otthont, teljesen új arculatot kapott azáltal, hogy a kortárs művészek miként értelmezték a régi és az új viszonyát, együttélését a berendezett tér viszonyában. A tervezőcsapatban olyan nevekkel találkozhatunk, mint Terence Conran, Ross Lovegrove vagy éppen a Foster and Partners.

A fiatal londoni termék- és enteriőrtervezőt a történelmi épület központi terének újraértelmezésére kérték fel. A reprezentatív tér új funkciót kölcsönzött, itt fogadják a küldöttségi tagokat, üzletembereket, hivatalos vendégeket az olimpia ideje alatt.

A The Gold Room (Aranyszoba) elnevezésű termet a fiatal designer az általa tervezett, a múlt század eleji szalonok világát idéző bútorokkal rendezte be. A tradicionális szoba hangulatát alapjában véve nem változtatta meg a korhűnek nem nevezhető bútorzat. Megmaradt ugyanaz az elegancia, az a fényűzés, az az emelkedett hangulat, ami a korabeli kastélyokat, enteriőröket jellemezte. A letisztult formákat öltő, karakteres kortárs garnitúrával kellemes összhangban van az aranyszínű fal- és szegélyplasztika, a hatalmas, díszes keretezésű festmények, az aranylóan fénylő bársonytapéta és a szőnyegen megjelenő barokk motívum.

A számos díjjal elismert együttes darabjai egyszerre harmonikusan kiegészítik, ugyanakkor finoman visszafogják a barokkos fényűzést. A méltóságteljes fogadóhelyiségben helyet kaptak székek, fotelek, kanapék, asztalok, zsámolyok és lámpák, mind egy-egy régebbi kollekció részeként. A visszafogott színhasználatot ellensúlyozzák az apró részletek és az anyagok gondos megválasztása, míg a kárpitokon megjelenő fémszegecsek nagyvilági hangulatot kölcsönöznek a térnek. 

Az összeállítás részeként a dohányzóasztalok is tökéletesen illeszkednek a többi elemhez, tölgy és dió furnérlemez borítja kerekded formájukat, különböző mintázatot rajzolva. Az asztallapoknál is visszaköszön a bronzos csillogás és pompa. A Lancaster House Aranyszobája szép példája a különböző művészeti korok zavartalan együttélésének: a múlt és a jelen találkozása ez, az olimpia fényében.

lakberendezés, bútor, belsőépítészet, brit design, enteriőr, lee broom, lancaster house, the british business embassy, történeti enteriőr Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317