Logomain

Kézműves fabringa a hollandoktól

By Ongrádi Melinda 2012. augusztus 1. 15:45

szerk at hg dot hu

A fából készült bicikli témája megunhatatlan: időről időre felröppennek a mívesen kidolgozott favázzal készült modellek. A holland Arnolt van der Sman fafaragó mester által kézzel készített példányokat az 50-es évek Amerikájának formakultúrája, méghozzá a kaliforniai szörfösök világa ihlette. A zöldek máris lelkesen üdvözölték a koncepciót.

A fából készült bicikli témája megunhatatlan: időről időre felröppennek a mívesen kidolgozott favázzal készült modellek, amelyekből több példányt, például egy kőrisfa verziót a hg-n is bemutattunk. A holland Arnolt van der Sman fafaragó mester által kézzel készített példányokat az 50-es évek Amerikájának formakultúrája, méghozzá a kaliforniai szörfösök világa ihlette. A zöldek máris lelkesen üdvözölték a koncepciót. 

Fabringa_1.gallery

A környezetvédők lelkesedésének oka: míg az acélból, alumíniumból, titánból és különösen a még igen kis hányadban újrahasznosítható karbonszálból készült vázak előállítása jelentős környezetszennyezéssel, mérgező melléktermékekkel, valamint jelentős energiafelhasználással jár, addig a fa természetes és megújuló nyersanyagforrás. A Sman Cruisers márkanév alatt készült bringák alapanyaga kőris és bükk, természetesen fenntartható erdőgazdálkodásból kitermelve.

A készítő 15 éves korában lett rabja a nemes faanyagoknak. Később bútorkészítést tanult, jelenleg pedig a Contest Yachtsnál dolgozik, mint a hajók belső terének berendezője. A kerékpárok iránti szenvedélye egyenes következménye a hollandok kerékpárok iránti megszállottságának. A képen látható példány 80 óra munka eredménye, a fa alkatrészeket 12 rétegnyi lakk fedi.

holland design, sman cruises, arnolt van der sman, fabicikli, kerékpár fából, kézműves kerékpár, fafaragás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317