Logomain

100 Mile House

By Malustyik Orsolya 2012. július 16. 15:10

szerk at hg dot hu

100mile_house_1.gallery

100 Mile House

Myco_home_2.gallery

Myco Home Tony Osborn

Myco_home_1.gallery

Myco Home Tony Osborn

Zero_e_house_1.gallery

Zero E House Neil Burford Alex Pearson Joseph Thurrott

Zero_e_house_2.gallery

Zero E House Neil Burford Alex Pearson Joseph Thurrott

Won_jin_park_1.gallery

Won Jin Park

Won_jin_park_2.gallery

Won Jin Park

The_bee_house_1.gallery

The Bee House Renee Ferguson Michelle Krochmal

The_bee_house_2.gallery

The Bee House Renee Ferguson Michelle Krochmal

Student_prize_1.gallery

Student Prize Laura Larino Diaz Dario Adail Ferrer

Student_prize_2.gallery

Student Prize Laura Larino Diaz Dario Adail Ferrer

A British Columbia Építészeti Alapítvány támogat minden olyan kezdeményezést, mely elősegíti a fenntartható építészet fejlődését, elterjedését. Idén tavasszal egy új ötlettel állt elő. Versenyt hirdetett 100 Mile House néven, melynek célja, hogy a résztvevők tapasztalataikkal, ötleteikkel újragondolják a környezetbarát lakóház fogalmát és azt, ahogyan a 21. századi ember él. <br/>A történelem során az ember minden olyan anyagot felhasznált, amely megtalálható volt saját környezetén belül, csakhogy menedéket építhessen magának. Vajon ez működhet egy olyan mai, modern város esetén is, mint Vancouver? A felhívás erre a kérdésre keresett választ. <br/>A kiírás a tervezendő épületet 4 fő részére és kb. 110m2-re maximalizálta. A legfontosabb kritérium azonban az anyaghasználatra vonatkozott. A város 100 mérföldes körzetén belül fellelhető, kézzel készített, gyártott vagy újrahasznosított anyagokat lehetett csak felhasználni a zöldház megvalósításához.

A British Columbia Építészeti Alapítvány támogat minden olyan kezdeményezést, mely elősegíti a fenntartható építészet fejlődését, elterjedését. Idén tavasszal egy új ötlettel állt elő. Versenyt hirdetett 100 Mile House néven, melynek célja, hogy a résztvevők tapasztalataikkal, ötleteikkel újragondolják a környezetbarát lakóház fogalmát és azt, ahogyan a 21. századi ember él.
A történelem során az ember minden olyan anyagot felhasznált, amely megtalálható volt saját környezetén belül, csakhogy menedéket építhessen magának. Vajon ez működhet egy olyan mai, modern város esetén is, mint Vancouver? A felhívás erre a kérdésre keresett választ.
A kiírás a tervezendő épületet 4 fő részére és kb. 110m2-re maximalizálta. A legfontosabb kritérium azonban az anyaghasználatra vonatkozott. A város 100 mérföldes körzetén belül fellelhető, kézzel készített, gyártott vagy újrahasznosított anyagokat lehetett csak felhasználni a zöldház megvalósításához.

A pályázaton részt vehettek építészek, designerek, művészek, diákok, környezettudatos alkotók az egész világról. A három hónapos benyújtási határidő alatt 57 pályamű érkezett 17 országból. A végső elbírálást követően 5 terv került ki díjazottként.
A versenyt egy helyi fiatal tehetség, Tony Osborn nyerte, a Myco Home elnevezésű ötletével. Koncepciója szerint, lehetővé lehet tenni a régió hulladék felhasználásának, az építési munkálatok káros anyag kibocsátásának csökkenését, az egyszerűbb, környezettudatosabb fenntartást.
Szerkezeti elemként olyan előre gyártott falazó blokkokat használ, melyekbe a farostok között megtelepedő gomba spórákat juttat, ezzel elősegítve a tűz- és penészállóságot valamint növelve az anyag hőszigetelő képességét. Méretüket tekintve kézi építést lehetővé tévők, egyfajta modulrendszerbe sorolva az elemeket. Osborn szerint összeillesztésük olyan könnyedén működne, mint a Lego játék esetében, leegyszerűsítve ezzel az építési munkálatokat, csökkentve a hulladéktermelést.
A tervező szerint a ház nemcsak használata során alkalmazkodik a környezethez, hanem természetes élettartama után is, hiszen egyszerűen és környezetet kímélő módon lehet elbontani, elemeit újra felhasználni.

Második helyezett a Zero E House lett, a skót Neil Burford, Alex Pearson és Joseph Thurrott építészektől. A tervükben aktív és passzív környezeti technológiákat alkalmaznak a zéró energia felhasználás eléréséhez.


Harmadik helyezett Won Jin Park New Yorkból.


Az innovációs díjat a The Bee House nyerte el, Renee Ferguson és Michelle Krochmal tervezésével.


A diák kategória győztese pedig a madridi Laura Larino Diaz és Dario Adail Ferrer által tervezett 100 mérföldes ház lett.

pályázat, fenntartható építészet, vancouver, 100 mile house, tony osborn, british columbia, myco home, zero e house Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317