Logomain

Gyerekek, dőljetek hátra!

By Kovács Dániel 2012. június 15. 17:14

szerk at hg dot hu

Img_6062.gallery

Kollár Eszter: Furnitureforall

Kicsi1.gallery

Kollár Eszter: Furnitureforall

Kicsi2.gallery

Kollár Eszter: Furnitureforall

Kicsi3.gallery

Kollár Eszter: Furnitureforall

1.gallery

Kollár Eszter: Furnitureforall

2.gallery

Kollár Eszter: Furnitureforall

Ha összeszámoljuk, diákként éveket töltünk azzal az iskolában, hogy kényelmetlen székeken ücsörgünk. Pedig a legtöbb suliban elvárt statikus, mozdulatlan ülésről régóta ismert, hogy hosszú távon komoly egészségügyi problémákat okozhat, már egészen fiatal korban. Kollár Eszter a MOME Formatervezés szakának végzőseként ennek a problémának a megoldását tűzte ki célul – így született a Furnitureforall.

Ha összeszámoljuk, diákként éveket töltünk azzal az iskolában, hogy kényelmetlen székeken ücsörgünk. Pedig a legtöbb suliban elvárt statikus, mozdulatlan ülésről régóta ismert, hogy hosszú távon komoly egészségügyi problémákat okozhat, már egészen fiatal korban. Kollár Eszter a MOME Formatervezés szakának végzőseként ennek a problémának a megoldását tűzte ki célul, külön odafigyelve a speciális igényű gyerekekre – így született a Furnitureforall.

Eszter széke az egészséges tanulási környezet részeként megteremti a gyerekek számára az „aktív, dinamikus” ülés lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy szabadon mozoghatnak ülés közben, minden irányban, emellett könnyedén felvehetik a „lazító” testtartásokat is, amikor szükségük van rá. Kutatások igazolják, hogy az aktív ülés növeli a koncentrációs képességet és javítja a tanulás hatékonyságát.

Eszter elsősorban az inkluzív oktatásban látja fontosnak az általa tervezett bútor szerepét, azaz azokban az iskolákban, ahol az egészséges és a sajátos igényű gyerekek együtt tanulnak. A szék abban segít, hogy minden gyerek, függetlenül a fizikai állapotától, képes legyen hatékonyan és aktívan részt venni az oktatásban. Vannak gyerekek az osztályban, akiknek segítő technológiákra, speciális eszközökre van szükségük ahhoz, hogy „elérhető” legyen számukra is a tanulókörnyezet, mint a biztonsági pánt vagy a lábtámasz. Ezekkel az eszközökkel egészül ki ez a székcsalád, amely egy kísérlet arra, hogy megfogalmazva mind az egészséges, mind a sérült gyermekek igényeit és emelve a követelményeket a tervezéssel szemben, minden tanuló számára egyformán magas színvonalú bútor születhessen.

design, bútor, mome, szék, magyar design, terv, diploma 2012, kollár eszter Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317