Logomain

Francia kapta a Belgrádi Design Hét nagydíját

By Kovács Dániel 2012. június 13. 13:43

szerk at hg dot hu

Lehanneur1.gallery

Mathieu Lehanneur

Lehanneur2.gallery

Mathieu Lehanneur: Andrea

Lehanneur3.gallery

Mathieu Lehanneur: A JWT párizsi irodája

Lehanneur4.gallery

Mathieu Lehanneur: A melle-i templom szentélye

Lehanneur5.gallery

Mathieu Lehanneur: Bureau Strates 4tables

Mathieu Lehanneur francia designer kapta a Belgrádi Design Nagydíjat az idei, hetedik alkalommal megrendezett Belgrádi Design Héten. A fiatal francia tervezőt a jövő egyik nagy ígéretének tartják, miután eddigi munkáival is sorra nagy visszhangot keltett.

Mathieu Lehanneur francia designer kapta a Belgrádi Design Nagydíjat az idei, hetedik alkalommal megrendezett Belgrádi Design Héten. A fiatal francia tervezőt a jövő egyik nagy ígéretének tartják, miután eddigi munkáival is sorra nagy visszhangot keltett.

„Futurista designerként szoktak emlegetni, de ezzel nem értek egyet. Olyan tervezőnek látom magam, aki a saját korában él, annak problémáival foglalkozik és próbál azokra megoldást találni. Olyan problémákra, mint a légszennyezés vagy az energiatakarékosság” – mondta Belgrádban Lehanneur.

A Belgrádi Design Hét harmadik napján a francia tervező bemutatta eddigi munkáit, mint az Andrea névre keresztelt , élő növényekkel működő levegőtisztító készüléket, amellyel az Egyesült Államokban innovációs díjat nyert 2008-ban, vagy a matematikai számítások alapján készült „L’âge du monde“ kerámiatál-családot, amelyért 2010-ben a Bettencourt-Schueller Alapítvány díját kapta. Elismerései közül érdemes kiemelni Párizs városának nagydíját, de nagy sikert aratott azzal az előadásával is, amelyet a tudomány által inspirált tervezésről tartott 2010-ben a Ted meghívására.

Lehanneur belsőépítészként, termék- és csomagolástervezőként egyaránt komoly eredményeket könyvelhet el. Partnerei között szerepel a Schneider Electric, Issey Miyake, a JWT ügynökség párizsi irodája, a Cartier, a Hennessy, a Nestlé és a Nike is. A párizsi Centre Pompidou-ban két belsőépítészeti megbízást kapott, a legnagyobb visszhangot azonban a nyugat-franciaországi Melle középkori templomának új enteriőrjével keltette. Utóbbival mi is foglalkoztunk részletesebben.

design, szerbia, belgrád, díj, 2012, francia design, mathieu lehannier Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317