Logomain

A FabLab a pénteki CreativeMornings-on

By Kovács Dániel 2012. június 12. 09:19

szerk at hg dot hu

Fiáth Heni a június 15-i CreativeMornings_Budapest vendége a 2011-ben nyitott és nemrég új helyre költöző FabLab Budapest képviseletében.

Fiáth Heni a júniusi CreativeMornings_Budapest vendége a 2011-ben nyitott és nemrég új helyre költöző FabLab Budapest képviseletében. A június 15-i program szokás szerint ingyen vár mindenkit a Toldi Moziban, újdonság viszont, hogy a világ 29 nagyvárosában azonos téma, a művészetek és a technológia találkozása köré szövődik az előadás. Regisztráció szükséges!

Fablab_index20130604-19838-1ftfjv6.gallery

A budapesti CreativeMornings szervezői ezért is keresték meg a FabLab Budapestet júniusi előadónak. A FabLab olyan egyedülálló innovációs központ, ami tudásbázisként szolgál a feltalálók, vállalkozók és vállalatok számára, hogy egy-egy ötletükből prototípust készíthessenek. A kollektíva tagjainak alkalmuk nyílik ipari színvonalú szerszámok, elektromos berendezések és nyílt forráskódú szoftverek szabad alkalmazására, hogy elkészíthessék saját prototípusaikat. Az első FabLab-et a Massachusetts Institute of Technology médialaborja hozta létre, mára számos helyen működnek szerte a világon, Európában Bécstől keletre azonban csak nálunk, Magyarországon.

A FabLab első pesti műhelye

 

A pénteki CreativeMornings előadójának, Heninek véletlenül sodorta útjába a szél a FabLabet. Először csak arra vállalkozott, hogy csíkosra festi az oszlopot, aztán pár hónap múlva nyakába szakadtak a cég ügyes-bajos dolgai, azóta pedig ki sem látszik alóluk. Hívjuk inkább sorsnak, mint véletlennek, hogy legtöbbször egy szem lányként csavaroz, fúr, telefonál, árajánlatot és szerződést ír a fiúk között, és igyekszik minden betérő érdeklődőt megtanítani a CNC marás fortélyaira. Időnként pedig átszalad a BME-re és a Visartba designelméletet, tárgykultúrát tanítani. Előadásában „FabLab Budapest, avagy egy álom vajúdása a magyar valóságban” címmel az elmúlt egy év FabLab-es történéseiről beszél majd.

A CreativeMornings_Budapest a szokásos időben, 8:30-kor kezdődik a Toldi Moziban, és várhatóan 10 óráig tart. A részvétel ingyenes, regisztrálni az Eventbrite oldalán kell.

design, budapest, program, hg.hu, creative mornings, fiáth heni, fablab budapest Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317